BAKA SMILJA IZ VRŠCA IMA 90 GODINA I DALJE VOZI AUTO: Mnogi je smatraju najstarijim ženskim vozačem, a posle BMW sada vozi TESLU
Foto: Printscreen/Instagram/Mimi_P

MLADA U DUŠI

BAKA SMILJA IZ VRŠCA IMA 90 GODINA I DALJE VOZI AUTO: Mnogi je smatraju najstarijim ženskim vozačem, a posle BMW sada vozi TESLU

Zanimljivosti -

Baka Miljana iz Srbije preko noći je postala popularna na društvenim mrežama nakon što je njena unuka objavila snimak na Instagramu u kojem ova bakica mladog duha vozi, ni manje ni više, nego Teslu.

Naime, od milošte baka Smilja, objasnila je zašto voli baš ovu marku automobila, a video je sakupio preko 21. 000 lajkova.

Pošto je već ušla u 9. deceniju, baka Smilji je postalo teško da stalno ide do pumpe i sipa gorivo pa je odlučila da sebi olakša i opredeli se za električni auto, Teslu.

Od kad je dobila dozvolu, još od 1987. godine, Smilja je promenila mnoge automobile od Mercedesa do BMW-a.

"Tesla model 3 postaje omiljeno vozilo cele porodice. Baba Smilja je od 1987. godine vozila BMW (od e30, e46, e83…), zatim Mercedes E klase, ali joj je sa 89. godina postalo naporno da ide na pumpu, pa je prešla na struju. Kaže da skromnih 490ks zadovoljava njene potrebe, iako ne može više da juri kao ranije," napisala je njena unuka Miljana u opisu snimka

Sa njom se slaže i baka Smilja, koja može da se svrsta u najstarije ženske vozače u Srbiji, a pogotovo u Vršcu.

"Od 1987. godine sam vozila BMW i sad je došlo vreme da promenim. Pa mislim, da je, a tako sam i čula, da je jeftiniji auto na struju da ga punim nego da čekam na red za benzin i druga tečna goriva. Ovako u struju, kao šporet, uključiš, okreneš dugme. Meni je 90 godina, ja ne mogu da jurim sad sa Teslom, pa i 150 mi je mnogo. Polako, kome se žuri nek me obiđe, ja ne žurim, nemam ništa protiv. Idem da obiđem unuku u Beogradu. Unuk mi je daleko, ne mogu sa Teslom da idem, to moram avionom," ispričala je ona.

Video je izazvao reakcije mnogih. Bilo je onih koji su joj poželeli sreću i zdravlje, ali su se našli i oni koji su ostali iznenađeni zašto baka Smilja i dalje vozi, pritom na vrlo grub način izražavajući svoje nezadovoljstvo.

"Gospođo, vi ste za invalidska kolica a ne za auto. Opasnost na cesti s 90 godina, definitivno," napisao je jedan od pratilaca.

"Bakica je moderna i čista u glavi svaka joj čast..živi i može joj biti," zaključio je ljubazno drugi.

Šta vi mislite o baka Smilji?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

00:20

Baka od 90godina obeležila Svetski dan velnesa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track