SUSRET ĐOKOVIĆA I PATRIJARHA: Pavle je otvorio oči i ovako mu zauvek promenio karijeru! "Spustio je ruku na Novakovu i OD TADA..."
Foto: Printscreen/RTS, AP Manu Fernandez, YURI KADOBNOV / AFP / Profimedia

amajlija je uvek tu

SUSRET ĐOKOVIĆA I PATRIJARHA: Pavle je otvorio oči i ovako mu zauvek promenio karijeru! "Spustio je ruku na Novakovu i OD TADA..."

Zanimljivosti -

Novak Đoković ne prestaje da gazi ka zlatu na Olimpijskim igrama i već večeras će igrati protiv Italijana Lorenca Musetija.

Olimpijske igre, Ol, Pariz 2024, Novak Đoković, Stefanos Cicipas
foto: Dado Đilas

Posle sinoćnjeg meča Đoković je sa ponovom pokazao pravoslavni krst na lančiću oko vrata. Inače, Novak je godinama nosio krst sa Hilandara.

Njegova glavna amajlija tokom karijere bio je krstić od tisovine, poklon sa Svete Gore i manastira Hilandar. Takođe, jedan susret sa patrijarhom Pavlom mu je obeležio karijeru.

Sudbonosni susret

Patrijarh Pavle
foto: YURI KADOBNOV / AFP / Profimedia

Bio je to, po rečima Srđana, sudbonosni susret, jer je Nole posle toga ušao u čuvenu seriju od 43 uzastopne pobede, osvojio Vimbldon i postao prvi teniser sveta.

- Bio je, mislim, novembar 2009. godine. Ušli smo u njegovu sobu. Pokojni patrijarh Pavle, i tada živi svetac, sedeo je u jednoj fotelji sa strane, u stanju polusna. Moja supruga Dijana, Marko, Đorđe i ja, seli smo na ivicu kreveta, a Novak je seo pored njega - rekao je Srđan u intervjuu za Politiku.

Kada je Novak ušao u sobu patrijarha, on je tiho spsutio ruku na njegovu i kratko ga blagoslovio.

Novak Đoković, patrijarh Pavle
foto: EPA/Caroline Blumberg, Profimedia

- Đakon je rekao - Oče, stigao je Novak, blagosiljajte ga. Patrijarh je otvorio oči, okrenuo se ka Novaku i rekao 'sine, Bog te blagoslovio'. Spustio je svoju ruku na Novakovu. Od tog momenta, Nole je imao 43 pobede za redom - objasnio je Srđan.

Ikonična scena od sinoć

Novak neretko ističe da mu je vera najveći saveznik. Tako je i sinoć nakon napornog meča u razgovoru sa medijima na pitanje šta treba da se dogodi da bi ga sutra videli na terenu, izvadio krst i poljubio ga.

- To treba da se dogodi! Molim se Bogu da sve bude u redu - rekao je Novak i poljubio krstić.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:15

Novak Đoković izvadio krstić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track