OTAC ZABRANIO SINOVIMA DA SEDE ISPRED EKRANA: Ono što se desilo NAKON MESEC DANA nije mogao da zamisli ni u najluđim snovima
Otac pravi eksperiment sa decom, Foto: Screenshot Instragam/leansquad

EKPERIMENT

OTAC ZABRANIO SINOVIMA DA SEDE ISPRED EKRANA: Ono što se desilo NAKON MESEC DANA nije mogao da zamisli ni u najluđim snovima

Zanimljivosti -

U današnje vreme veliki je izazov vaspitati decu, pogotovo ih odvojiti od televizije i interneta ali kako da to sa lakoćom sprovedete u delo, objasnio je Fil Makenzi, otac četvoro dece koji redovno deli korisne savete o roditeljstvu.

Na svom Instagram profilu, na kom ga prati preko 400.000 ljudi, objasnio je kako su on i njegova supruga uspeli da im ukinu vreme pred ekranom, ne samo televizijskim, već i tablet ili telefon.

Kako je naglasio, ni on sam nije očekivao da će uspeti, ali rezultati koje je dobio nakon samo mesec dana praktikovanja ovih pravila, ostavili su iznenađenog i njega samog.

Prva stvar koju je primetio da su njegova četiri sina prestala da se svađaju u toj meri i da su mnogo više, kroz igru i smeh, postali bliskiji.

Drugo - njihova mašta i kreativnost dosegli su vrhunac! Oni, kao roditelji, sada konstanto uživaju posmatrajući svoje mališane i način na koji razmišljaju.

Takođe, došlo je i do izoštrenja njihovog fokusa. Nekada bi im bilo koja igračka dosadila za pet minuta, a sada se sa istom igraju znatno duže.

Čak ni oblačenje i izlazak iz kuće više nisu problem. Nekada su moljakali za "samo još pet minuta" pred televizorom, a sada kreću kao iz topa.

Slična promena dogodila se i sa obrocima. Sada sa lakoćom sede svi zajedno za stolom i ručaju kao prava porodica, bez njihovog brzeljanja i izgovora zašto ne mogu da jedu, samo da bi i dalje zureli u ekran. Takođe, knjige su sada postale zanimljive, što nekada nije bio slučaj.

"Sve to na kraju je popravilo i ulepšalo naš život kao roditelja, a nismo ni mogli da zamislimo da će se to desiti," zaključio je ovaj tata.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

07:27

KAKO SVAKODNEVNI STRES UGROŽAVA ŽIVOTE NAŠE DECE? Stručnjaci: Deca su sve češće žrtve brzog načina života STRES UBIRA DANAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track