Bengalski tigrovi ostali su siročići jer ih je majka 15 sati posle porođaja napustila. Tada ih je usvojila Izabela, zlatni retriver.

Ženka zlatni retriver koja usvojila tri mladunca belog tigra igrala se sa svojom "decom" od 140 kilograma u njihovom prostranom i novom ograđenom prostoru, ne znajući da će im to biti poslednje. Iako se nikada nisu ponašali agresivno prema nežnom psu kojeg poznaju kao svoju mamu, „tigrovi tinejdžeri“ su jednostavno postali preveliki da bi se mešali sa njom bez nadzora.

Golden Retriever takes on white tiger cubs from Travis Heying on Vimeo.

„Ovo im je poslednje druženje danas“, rekao je Tom Harvi, koji je vlasnik i upravlja zoološkim parkom Safari u Kejniju u Kaniju, sa svojom suprugom Eli.

Zbogom porodična zabavo

Tigrovi su se prskali po njihovom bazenu, hvatali veliku izduvanu loptu i gurkali Izabelu i njenog šteneta Sendija - psa koji je, u njihovim očima, njihova sestra.

Oni vole Izabelu“, rekla je Eli. „Više vole da se igraju sa štenetom Sendi nego Izabelom. Izabela jednostavno nadgleda sve."

Novinar je pitao da li su psi počeli da budu u opasnosti od tigrova, koji su odgajani u kući Harvijevih, ali su u prirodi i dalje divlje zveri, a Harvijevi odgovaraju da se svi divno slažu, ali da ipak ne žele da rizikuju.

Bengalski tigrovi — Nasira, Anjika i Sidani — uskoro će proslaviti svoj prvi rođendan, baš kao što Harvijevi proslavljaju 20. godišnjicu zoološkog vrta koji su vodili iz ljubavi.

Harvijevi smatraju da čitava saga o belim tigrovima i njihovoj hraniteljki uopšte nije tako veliko čudo. Životinje su bića puna ljubavi, i ljudi bi od njih mogli mnogo da nauče.

pas-izabela-sa-tigricima-2.jpg
printscreen/vimeo/Travis Heying 
Pas Izabela usvojila tigrovefoto: printscreen/vimeo/Travis Heying

Bengalski tigrovi ostali su siročići jer ih je majka 15 sati posle porođaja napustila. Tada je Izabela imala samo godinu dana i bila je u procesu odbijanja svoja dva šteneta iz prvog legla. Harvijevi su odlučili da vide da li Izi, kako zovu psa, može biti nova majka za tigrove.

Mladunci su je prihvatili i napredovali na Izinom mleku. Priča o psu koji je udomio tri tigra brzo se proširila.

Harvijevi su uspeli da izgrade veliki novi dom za mladunčad. „Preselili smo ih ovde na proleće. Lepo je i veliko. Ima bazen za njih“, rekla je Eli Harvi.

"Sada ih zovemo 'tigrovi tinejdžeri', dodao je njen suprug. „Prešli smo od štenaca tigra do tinejdžera tigrova.

r-15-jul01.jpg
Reuters 
Beli tigarfoto: Reuters

Veliki adolescenti su odavno odviknuti od psećeg mleka. „Svakodnevno dobijaju piletinu i govedinu“, rekao je Tom.

Harvijevi su čak napisali knjigu „Tigrovi štenci“, o godini kada su mladunci odrasli sa Izabelom u svom domu. Zato nije iznenađujuće što imaju "velike planove za zabavu" za prvi rođendan mladunaca.

To je ključni trenutak kada će mladunci naučiti da žive bez svoje pseće mame i sestre.

Na pitanje da li postoje planovi da psi posećuju s vremena na vreme u budućnosti, tom je odgovorio "Ne".

Iza njega, tigrovi i psi su srećno i mirno šetali u ograđenom prostoru - nesvesni da je ovo zbogom.

(Kurir.rs/Today/M.F.)

Bonus video:

Amtv JEZIVA SCENA! Čovek se zaglavio u snegu, a onda su sa svih strana počele da stižu strašne ZVERI (VIDEO)