MARIJA JE DADILJA KRALJEVSKOJ DECI I JEDNA REČ JOJ JE STROGO ZABRANJENA: Zvuči SUMANUTO, ali ovo mora da poštuje
Foto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

PRAVILA, PRAVILA...

MARIJA JE DADILJA KRALJEVSKOJ DECI I JEDNA REČ JOJ JE STROGO ZABRANJENA: Zvuči SUMANUTO, ali ovo mora da poštuje

Zanimljivosti -

Marija Boralo vam je sigurno poznato ime ako pratite britansku kraljevsku porodicu. Ona je dadilja kraljevske dece i time i jedna od najbližih saradnika princa Vilijama i Kejt Midlton.

Školovala se na prestižnom univerzitetu "Norland College u Bathu", namenjenom upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga uputstva kad je u pitanju briga o kraljevskoj deci. Tako je, između ostalog, naučila kako deci nikada ne sme da se obraća rečju "deca" ("kids") nego uvek treba da ih oslovljava njihovim imenom.

Marija Boralo
foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

- Tako se prema deci iskazuje poštovanje - rekla je Luis Heren, autorka o kraljevskoj porodici i dodala da u izuzetnim situacijama dadilje kraljevskoj deci mogu da se obrate rečju eng. children (deca) što u bukvalnom prevodu znači isto što i eng. kids, ali je zvaničniji.

Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom bež uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali sreća dece najvažniji je deo odgajanja.

Marija Boralo
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vreme za spavanje kraljevskoj deci počinje u 19 sati, otkrila je Luis, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusi. Takođe, vreme za igru ​​uvek se odvija napolju - bez obzira na to da li je kiša ili sunce.

- Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa svojim psima, baštovanstvo... Norland jako voli da decu poučava kroz igru - dodala je Luis.

(Kurir.rs/ The Sun/ L. S.)

Bonus video:

01:28

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track