NAKON ŠTO JE 19 GODINA ZVRJAO PRAZAN, PRODAT JE TITOV STAN: Za dupleks u Njujorku cenjkali su se i Robert de Niro i Džek Nikolson
Tito je posedovao duplkes u Park Aveniji, Foto: Youtube Printscreen

tito je bio hedonista

NAKON ŠTO JE 19 GODINA ZVRJAO PRAZAN, PRODAT JE TITOV STAN: Za dupleks u Njujorku cenjkali su se i Robert de Niro i Džek Nikolson

Zanimljivosti -

Josip Broz Tito svojevremeno je imao svoj rezidencijalni stan u Njujorku tačnije penthaus u slavnoj Park aveniji. Međutim, 2018. godine, ova nekretnina, koja je bila u posedu bivše Jugoslavije, prodata je anonimnom kupcu za oko 12 miliona dinara, iako je njena prava vrednost bila znatno veća.

Kako je svojevremeno bilo navedeno po medijima, Maršalov stan bio je procenjen na 20 miliona dolara ( oko 181.600.000 evra), ali je nakon raspada Jugoslavije prestala da pripada istoj.

Sve do momenta prodaje odnosno kupovine, dupleks stan sa šest spavaćih soba bio je prazan celih 19 godina.

Uzevši u obzir koliko je godina bio napušten, nije ni čudo što ga je potkačio zub vremena, o čemu je svojevremeno obaveštavao i Njujork Post i tada objavio fotografije stana potpuno uništenog i raspadnutog.

Ova velelepna nekretnina imala je 418 kvadrata u koje je stalo 6 soba, biblioteka kao i soba za poslugu. Sobe su krasile prelepa drvenarija, klavir, kamini, skupi tepisi i mnogobrojni antikviteti.

Vremenom su se izgradile tvrdnje da je ovaj luksuzni dupleks Tito koristio kao "bunker" nakon što su pokušali da ga likvidiraju dok je boravio u hotelu "Valdorf Astoria".

Dok stan nije prodat anonimnom kupcu, za njega su bile zaiteresovane i mnog zvezde, među kojima su bili i Robert de Niro i Džek Nikolson.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:58

OVA PESMA JE MEGA HIT, A POPULARNOST JE STEKLA NA TUĐOJ NESREĆI?! U tome je važnu ulogu odigrao i MARŠAL TITO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track