Luka je posetio 190 zemalja, a u jednu se nikada više ne bi vratio: "Atmosfera je siva i depresivna i ne osećam se sigurno"
Luka Pferdmenges je obišao 190 zemalja, Foto: Printscreen/TikTok/Thegermantravelguy

obišao svet

Luka je posetio 190 zemalja, a u jednu se nikada više ne bi vratio: "Atmosfera je siva i depresivna i ne osećam se sigurno"

Zanimljivosti -

Ako planirate da posetite neko popularno turističko odredište, možda biste trebali da razmislite o nekim novim preporukama. Luka Pferdmenges (22) je travel influenser koji je obišao 190 od 193 zemlje, a nedavno je izneo kontroverzno mišljenje o Egiptu, nazivajući ga jednim od najprecenjenijih mesta na svetu.

U intervjuu za Daily Mail, Luka je izjavio da je Egipat, uključujući njegove poznate piramide i Nil, razočaravajuće iskustvo za turiste, iako nije detaljno objasnio razloge za svoju tvrdnju.

Tokom svog putovanja, Luka je stekao značajnu popularnost na TikToku, sa svojih 2.9 miliona pratilaca prešao brojne milje, ali čini se da se nije oduševio severnoafričkom destinacijom.

On je takođe naveo nekoliko drugih tropskih destinacija koje smatra precenjenim, uključujući Maldive, Mauricijus i Sejšele, ističući da te lokacije često nude samo lepu obalu bez dodatnih atrakcija.

Kada se radi o Evropi, Luka savetuje da izbegnete Belgiju, navodeći da je Brisel njegov najmanje omiljeni grad zbog osećaja nesigurnosti i sive, depresivne atmosfere, posebno u zimskim mesecima.

Sa druge strane, istakano je i neka podcenjena odredišta koja vredi posetiti. Preporučuje Crnu Goru i Sloveniju, koje smatra neverovatno lepim i pristupačnim zemljama koje često nisu dovoljno istražene i naglašene.

"Iznenađujuće je koliko malo priznanja dobijaju mesta poput Crne Gore ili Slovenije. One su neke od najlepših zemalja na svetu. Pritom su i jeftine, ali ih niko ne posećuje," rekao je Luka.

(Kurir.rs/Večernji/J.M.)

Bonus video:

11:36

Korisne aplikacije za putovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track