U ovom srpskom selu niko ne sme uveče sam da šeta: Meštani veruju da ih proganja duh nesrećno nastradale mlade u venčanici..
Foto: Printscreen YT

da se naježiš

U ovom srpskom selu niko ne sme uveče sam da šeta: Meštani veruju da ih proganja duh nesrećno nastradale mlade u venčanici..

Zanimljivosti -

U selu Koprivinca kod Zaječara malo ko sme sam da šeta po noći. Razlog tome je priča koju stanovnici ovog sela odlično znaju. Naime, decenijama se sluša o neobičnoj i zastrašujućoj pojavi koja se viđa kasno uveče. Kako se tvrdi, noću šeta devojka u venčanici i plaši narod.

Selo Koprivnica kod Zaječara
Selo Koprivnica kod Zaječarafoto: Printscreen YT

Pa i u ovom slučaju postoje dve legende: jedna kaže da je to duh mlade koja je pre 50 godina poginula u saobraćajnoj nesreći putujući na medeni mesec, a druga da je to duh devojke koja se obesila kada ju je pred samo venčanje, ostavio verenik.

Neki navode da su šetajući videli duh te devojke, pa decu ne puštaju da noću šetaju sama.

Slična legenda vezana je i za selo Lukićevo koje se nalazi kod Zrenjanina.

"Kao mali kad sam išao kod dede pa bi me stariji strašili time. Navodno neka žena je imala 4 devojčice i trebala peti put da se porodi i muž joj rekao da ako bude žensko da se ne vraća kući iz porodišta. Naravno, nije bilo muško i ona je bacila to dete u bunar i poludela nakom toga pa se oblačila u belo i napadala decu noću po selu", napisao je jedan mladić na Reditu.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

02:06

MALO JE POZNATO DA JE OVO VOJVOĐANSKO SELO BILO SRPSKA PRESTONICA, a danas je poznato po neobičnom muzeju i ZELENOM ZMAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track