"Dva sata pre ceremonije samo jedu i piju" Amerikanac prvi put bio na balkanskoj slavi i šokiran je običajima (VIDEO)
Foto: TikTok/cardonas2croatia

RAZLIČITE KULTURE

"Dva sata pre ceremonije samo jedu i piju" Amerikanac prvi put bio na balkanskoj slavi i šokiran je običajima (VIDEO)

Zanimljivosti -

Amerikanac Gabrijel Kordona preselio se s porodicom u Osijek i na TikToku je podelio svoje iskustvo s jednog hrvatskog venčanja koje ga je iznenadilo lokalnim običajima.

Gabrijel je upoznao mladoženju pre godinu i po dana putem TikToka.

"Naša slična uverenja brzo su nas zbližila i postali smo prijatelji. Mladoženja je želeo krštenje, pa je došao iz Osijeka u Dubrovnik kako bi se krstio u Jadranskom moru. Bilo je to nezaboravno iskustvo", priseća se Gabrijel.

Nedugo nakon toga, mladoženja ga je zamolio da vodi njegovo venčanje. Gabrijel je već imao iskustva vođenja venčanja u SAD, ali i u Dubrovniku, gde je predvodio ceremoniju za američki par u Palati Sponza. Često je viđao balkanske svadbene kolone u Dubrovniku, s automobilima koji trube i bacaju bombone deci na ulicama, i pomislio kako bi voleo da bude deo takvog slavlja.

"Nisam očekivao da će moje prvo hrvatsko venčanje biti upravo takvo", kaže.

Na američkim venčanjima, prema njegovim rečima, sve se odvija u nizu: ceremonija, kokteli, predjela, večera, pa zabava.

"Bio sam iznenađen kada smo na hrvatskom venčanju već sat ili dva pre ceremonije pili i jeli", istakao je. Nakon ceremonije, učestvovao je u svadbenoj koloni, iskustvu o kojem je ranije sanjao dok je posmatrao jednu u Dubrovniku.

Nakon ceremonije, svi su se okupili na prijemu uz živu muziku, gde je večera poslužena oko 21 sat.

"Jeli smo supu, salatu i ogromne količine piletine, jagnjetine i svinjetine. A u 23 sata posluženi su kolači - ne jedan, nego desetak različitih kolača! Bio sam oduševljen raznolikošću i količinom", priseća se Gabrijel.

Napominje i kako se američka venčanja obično završavaju do 23 sata, dok je na ovom zabava trajala mnogo duže.

"Mi smo otišli u ponoć, ali slavlje je tek počinjalo i trajalo je do 7 ujutru. U 22 sata već sam bio iscrpljen", priznaje.

Sledećeg dana organizovan je ručak s ostacima hrane od prethodne noći, što ga je podsetilo na njegove meksičke korene, gde su venčanja i proslave takođe dugotrajne i intenzivne.

"Bio sam oduševljen time kako se slavlje nastavlja i dan posle", zaključuje Gabrijel.

(Kurir.rs/ Večernji.hr/ L. S.)

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track