Trošila dnevno 1 evro pa kupila tri kuće: Žena skresala budžet i uštedela vrtoglavu sumu, do detalja opisala kako je skupila novac
trošila 1 evro dnevno i uštedela za stan, Foto: Shutterstock, Ilustracija

u videu objasnila sve

Trošila dnevno 1 evro pa kupila tri kuće: Žena skresala budžet i uštedela vrtoglavu sumu, do detalja opisala kako je skupila novac

Zanimljivosti -

Ispovest Saki Tamogami (37), koja je poznata kao “najštedljivija žena u Japanu” o načinu na koji je skupila novac da kupi 3 kuće, šokirala je sve.

U želji da pronađe svoj dom bila je istrajna, a kako bi uspela dnevno je trošila samo jedan evro i to na hranu. Ona je do detalja opisala svoj metod štednje kojim je uspela da ostvari svoje snove.

@virtualcfo28

Great Financial Lesson - Saki Tamogami's incredible journey to early retirement is a testament to the power of frugality and smart financial planning. Watch her inspiring story and learn how a great retirement plan can make your dreams come true. 💰🌟 #FinancialIndependence #EarlyRetirement #SmartMoneyMoves #FrugalRetirementJourney #financialliteracy #financiallesson

♬ original sound - virtualcfo28

"Ništa ne kupujte, ako nije na rasprodaji" moto je ove štedljive Japanke, prenosi Oddity Central.

Kako ona ističe prvo je prestala da kupuje odeću, te je počela da nosi stvari koje su joj poklanjali prijatelji ili porodica. Svoj budžet je dodatno skresala smanjenjem troškova za hranu.

Počela je da kupuje jeftine namirnice, poput rezanaca, tosta ili rotkvica. Nije marila za šminku i frizera, šta više. Kosu je ošišala i prodala za 20 evra. Tako je obezbedila pola mesečnog budžeta za hranu.

Kupovala je jeftine namirnice
Kupovala je jeftine namirnicefoto: Shutterstock

Posle osam godina ovakvog režima, kazala je, kupila je prvi dom, a do 2019. je posedovala je čak tri nekretnine. Da bi uspela u ovoj nameri, morala je da bude istrajna, te je retko premašivala dnevni budžet od jednog evra za hranu.

Gostujući u popularnom TV šou u Japanu objasnila je da joj život uopšte nije bio med i mlek, ali da se brzo navikla, jer je stavila svoj cilj ispred svega, a glavna uteha joj je bio bakovni račun.

Sa 27 godina, uštedela je dovoljno od plate da kupi kuću, severno od Tokija, za 62.000 evra. Odmah ju je iznajmila, a hipoteku je isplaćivala mesečnom kirijom.

 Za treću kuću je izdvojila 231.000 evra
Za treću kuću je izdvojila 231.000 evrafoto: Profimedia

Nastavila je da štedi i za nekoliko godina kupila drugu nekretninu za 111.000 evra. Za treću kuću je izdvojila 231.000 evra. Ipak, ne planira da se zaustavi, otvorila je sklonište za napuštene životinje u prizemlju jedne svoje kuće i planira da investira u druge nekretnine.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

02:09

MUŽ HOĆE DA ŠTEDI, ŽENI NIJE JASNO ZAŠTO Evo kako se u komičnoj porodici geto planira štednja KUKU BIĆE NAM HLADNO KO U KAPELI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track