Kako se postaje voditeljka Slagalice? Obuka traje tri meseca, jedno im se ne prašta "Ljudima deluje lako, a ovako stoje stvari"
Kako se postaje voditeljka Slagalice, Foto: RTS

obratite pažnju

Kako se postaje voditeljka Slagalice? Obuka traje tri meseca, jedno im se ne prašta "Ljudima deluje lako, a ovako stoje stvari"

Zanimljivosti -

Glumica i voditeljka Kristina Radenković rado je viđeno lice na malim ekranima, a posebno kao voditeljka "Slagalice". Kultni kviz proslavio je uoči Nove godine tri decenije postojanja, a mnoge je intrigiralo kako se zapravo postaje voditeljka "Slagalice".

Voditeljke 'Slagalice' na proslavi 30 godina kviza
Voditeljke "Slagalice" na proslavi 30 godina kvizafoto: Petar Aleksić

Upravo ovu informaciju otkrila nam je Kristina Radenković, koja nam je pre nekoliko dana poverila svoju životnu priču. Kako je objasnila njena procedura je bila ubrzana, a pravila su mnogo stroža nego što se čini.

Kako se postaje voditeljka "Slagalice"?

Kristina Radenković, Ispovest, životna Priča
foto: Marina Lopičić, Petar Aleksić, Dragana Udovičić, Tamara Trajković, Privatna Arhiva

Na RTS je došla kao voditeljka Evrovizije 2008. godine, pobedila je u emisiji "Evropsko lice" i postala jedan od voditelja Evrovizije u Beogradu a onda je sve krenulo svojim tokom.

Kristina Radenković
foto: RTS promo

- Jednog dana Aleksandar Tijanić je odlučio da privremeno zamenim Mariju Veljković u "Slagalici" zbog trudnoće. Tri meseca traje obuka za voditeljku tog kviza. Međutim, moja je trajala jedan dan. Pogledala sam kako se snima kviz, a sutra mi je javljeno da vodim emisiju od naredne nedelje. Danijela Pantić je tada dala otkaz. Od stresa mi se ukočio vrat.

Kristina je jedna od voditeljki 'Slagalice'
Kristina je jedna od voditeljki "Slagalice"foto: Marina Lopičić

Nisam očekivala da imam samo četiri dana se spremim za prvo snimanje. Verovatno ljudima taj naš posao deluje lako, ali nije lagan. Morate znati sva pravila i jedina ste veza s režijom. Nema prekidanja igara. Aleksandar Tijanić je rekao da mi oprašta prvih deset epizoda, ali da neće jedanaestu. Svi su pomagali, a najviše Milka Canić. Kasnije je njena najveća briga bila da se udam i rodim decu. Stigla je da upozna mog Nikolu - poverila nam je Kristina.

Kviz "Stigni me ako znaš"

Krisitna je voditeljka i kviza "Stigni me ako znaš", koji se emituje petkom u 22.00. Kao i prethodnog puta sudbina je i ovde umešala prste.

Kristina takođe vodi i kviz 'Stigni me ako znaš'
Kristina takođe vodi i kviz "Stigni me ako znaš"foto: Printscreen YouTube

- Kviz "Stigni me ako znaš" nisam znala da će da se radi. Pripremao se dok sam bila trudna. Bila sam se tek porodila i došla je ponuda da budem voditeljka. Prekinula sam porodiljsko posle tri meseca. Imala sam desetak kilograma viška. Bila sam srećna. Nije to ekipi smetalo.

Bila sam bucka. Kilograme sam izgubila kad se završilo snimanje. Uspela sam i da dojim. Bila je korona. Bila sam srećna što ću biti s bebom kod kuće - otkrila nam je.

Kako navodi kruna njene karijere je emisija "Jedan dobar dan".

Ističe da je kruna njene karijere emisija 'Jedan dobar dan'
Ističe da je kruna njene karijere emisija "Jedan dobar dan"foto: RTS promo

- Neka kruna moje karijere je prilika da budem urednik emisije "Jedan dobar dan". Novi posao je došao nekako prirodno. Nije mi plan da se slikam do penzije. Čovek mora da radi na sebi kako bih bila dobar urednik generacijama koje dolaze - poverila nam je Kristina.

Izgubila sam 5 kilograma na prijemnom

Rođena i odrasla u Novom Sadu. Malo ljudi zna da je po obrazovanju glumica. Nekoliko godina bila je članica Narodnog pozorišta u Somboru.

Kristina Radenković u seriji 'Ono kao ljubav'
Kristina Radenković u seriji "Ono kao ljubav"foto: Printskrin

- Iz prvog pokušaja sam upisala Akademiju. Bila sam druga na listi, a prvi je bio Branko Lukač. Nisam bila spremna za prijemni ispit posle NATO bombardovanja, pa sam jednu godinu studirala geografiju na PMF u Novom Sadu. Dala sam uslov za upis druge godine i otišla na prijemni ispit. Sećam se da sam tokom celog prijemnog ispita izgubila jedno pet kilograma. Tih nekoliko dana bili su najstresniji u mom životu - objasnila nam je.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:12

ŠOK U KVIZU SLAGALICA! Voditeljka Kristina pitala takmičara KAKO JE SA SKOČKOM KOD KUĆE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track