Američki influenser Džibri Bel na svojim drištvenim mrežama mesecima unazad izveštava iz Srbije. Šetajući Beogradom sreo je svog zemljaka, profesora Tomija iz Njujorka koji svakog leta, već šest godina, odmara u Srbiji.

Sa Džibrijem je podelio svoje impresije o Srbiji.

- Prvi put sam bio u Srbiji pre šest godina, pre pandemije. Moj prijatelj se preselio ovde, pa sam ga posetio. Mislio sam da će to biti samo jedna poseta, ali sam se zaljubio u ovo mesto. Nije mi bilo potrebno mnogo vremena da se zaljubim u Srbiju.

Prelepo je, ima šarm, hrana je fantastična i ovde sam upoznao najljubaznije ljude u Evropi. Putovao sam po Evropi i posetio sam delove Južne Amerike, ali u Srbiji su ljudi najprijatniji i iskreni. Tako da dolazim svake godine u Srbiju u poslednjih šest godina - rekao je Tomi na pitanje šta ga je privuklo našoj zemlji.

screenshot-20240806-123152.jpg
Printscreen/Instagram 
Džibri Bel promoviše srpsku kulturu na mrežamafoto: Printscreen/Instagram

Kako je otkrio popularnom influenseru, ono što mu se najviše dopada je hrana. Objasnio je da ga domaća kuhinja pdoseća na mešavinu grčke, turske i italijanske kuhinje, što je prava egzotika.

- Žao mi je što je srpska kuhinja potcenjena. I to je jedan od razloga zašto se stalno vraćam. Voleo bih da Amerikanci se malo više usmere na istočnu Evropu, Evropu generalno kada su putovanja u pitanju. Amerikanci kada pomisle na Evropu, prva asocijacija su im Italija, Francuska i Španija. Srbija jedan sat avionom od Rima. Ako volite Francusku i Italiju, volećete i Srbiju - dodao je Tomi.

Ovaj video naišao je odobravanje velikog broja korisnika društvenih mreža, koji su bili oduševljeni Tomijevim iskrenim odogovom. Komentari nisu izostali, a mnogi korisnici su podelili svoje preporuke za mesta na kojima može uživati u hrani.

(Kurir.rs/I.M.)