U svetu emocija postoje oni koji su otvoreni i iskreni i ne oklevaju da svoja osećanja podele sa drugima. S druge strane, ima onih koji duboko kriju svoje emocije, pažljivo čuvajući svoje unutrašnje svetove kao tajnu koju retko dele.

Ovi ljudi deluju rezervisano, hladno ili distancirano. U nastavku ćemo saznati koji su to znaci i šta ih motiviše da svoja osećanja duboko skrivaju.

shutterstock-10116997032533.jpg
Shutterstock 
zodijakfoto: Shutterstock

Škorpija

Škorpije su poznate po svojoj misterioznoj i intenzivnoj prirodi. Oni su majstori da sakriju svoje emocije, retko otkrivajući šta zaista osećaju. Iako izuzetno strastvene i emotivne, Škorpije često kriju svoja osećanja iza neprobojne spoljašnjosti. Oni ne žele da budu ranjivi pred drugima i radije zadržavaju svoje emocije za sebe, držeći ih duboko u svom srcu.

skorpija.jpg
Profimedia 
škorpijafoto: Profimedia

Njihova potreba za kontrolom i zaštitom od povrede primorava ih da svoja osećanja drže podalje od očiju javnosti. Škorpije veruju da pokazivanje emocija može biti znak slabosti, pa biraju da ostanu zatvoreni, čak i kada su preplavljena jakim osećanjima. Oni su oprezni i promišljeni, uvek procenjuju koliko mogu da veruju drugima pre nego što otkriju bilo šta o sebi. Njihova misteriozna priroda ih često čini nedokučivim i privlačnim, ali i veoma teškim za razumevanje.

Jarac

Jarčevi su znakovi poznati po svojoj uzdržanosti i disciplini, a isto važi i za njihov emotivni svet. Oni su oprezni u izražavanju svojih osećanja, uvek držeći stvari pod kontrolom. Svesni su da preterano izražavanje emocija može dovesti do komplikacija i nesporazuma, pa se trude da ostanu mirni i hladni, čak i kada se suoče sa izazovnim situacijama.

jarac.jpg
Profimedia 
jaracfoto: Profimedia

Njihova preferencija za praktičnost i strukturu čini ih veoma rezervisanim kada je u pitanju izražavanje njihovih osećanja. Jarčevi su često previše fokusirani na svoje ciljeve i ambicije da bi se uključili u emocionalnu dramu. Njihova ozbiljna priroda i sklonost da razmišljaju racionalno čini ih manje sklonim da pokažu svoje emocije. Smatraju da je bolje da svoja osećanja zadrže za sebe nego da ih izlažu svetu, koji bi ih mogao ometi u ostvarivanju svojih ciljeva.

Devica

Device su znaci poznati po svom analitičkom i promišljenom pristupu svemu, uključujući i emocije. Ne vole da pokazuju svoja osećanja, radije ih analiziraju i razumeju pre nego što ih podele sa drugima. Device su često veoma kritične prema sebi i svojim osećanjima, što ih može sprečiti da slobodno izraze svoje emocije.

devica.jpg
Profimedia 
devicafoto: Profimedia

Njihova sklonost savršenstvu i kritičko razmišljanje često ih čini veoma rezervisanim kada su u pitanju emocije. Device više vole da svoja osećanja zadrže za sebe, verujući da je bolje da ih prvo razumeju i analiziraju, nego da ih odmah izraze pred drugima. Njihova racionalna priroda ih često navodi da svoje emocije posmatraju kroz prizmu logike i analize, što im pomaže da zadrže kontrolu nad svojim unutrašnjim svetom.

Vodolija

Vodolije su znaci poznati po svojoj intelektualnoj prirodi i sklonosti inovacijama. Često izgledaju emocionalno udaljeni jer se više fokusiraju na um i ideje nego na osećanja. Vodolije vole da drže određenu distancu kada su u pitanju njihove emocije, verujući da bi preterano izražavanje osećanja moglo da ometa njihovu sposobnost da racionalno razmišljaju i donose odluke.

vodolija.jpg
Profimedia 
vodolijafoto: Profimedia

Njihova sklonost ka nezavisnosti i inovativnom razmišljanju često ih čini emocionalno udaljenim. Vodolije veruju da je bolje da svoje emocije zadrže za sebe nego da ih izlažu riziku od nesporazuma ili osude. Njihova potreba za slobodom i nezavisnošću čini ih manje sklonim da svoja unutrašnja osećanja dele sa drugima. Vodolije često veruju da su osećanja privatna stvar i radije ih drže za sebe, dok istražuju svet kroz sočivo logike i intelekta.

Rak

Rakovi su znaci poznati po svojoj osetljivosti i emocionalnosti, ali paradoksalno, često kriju svoja prava osećanja. Iako izuzetno emotivni, Rakovi su veoma oprezni kada je u pitanju pokazivanje svojih emocija. Oni imaju tendenciju da stvore emocionalne zidove kako bi se zaštitili od potencijalne povrede i razočaranja. Njihova želja da zaštite svoje srce čini ih veoma rezervisanim kada je u pitanju deljenje svojih osećanja.

rak.jpg
Profimedia 
rakfoto: Profimedia

Njihova priroda je veoma emotivna i duboka, ali i veoma oprezna. Rakovi često osećaju potrebu da zaštite svoj unutrašnji svet od potencijalne štete, tako da svoja osećanja duboko skrivaju. Veoma su intuitivni i osetljivi, ali retko će otvoreno pokazati svoje emocije, osim ako nisu sigurni da su potpuno bezbedni i voljeni. Njihova želja za sigurnošću i zaštitom često ih navodi da svoje emocije drže podalje od očiju javnosti.

(Kurir.rs/Index/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija "PUTIN IMA JAKO 12. POLJE, ZELENSKOM SE NE PIŠE DOBRO": Astrolog otkrio šta horoskop kaže za zaraćene strane! SEDMI MART JE BITAN