Džibri Bel, Amerikanac, koji već neko vreme boravi u našoj zemlji skoro svakodnevno oduševljeva ljude svojim humanim gestovima.

foto: Printskrin/Jutjub

Srbiju je zavoleo za kratko vreme, a za srce su mu posebno prirasli naši ljudi. Nakon nesebične pomoći ljudima koje je nasumično sretao u Beogradu, ovog puta Džibri je izdvojio vreme za Mitu, starijeg čoveka koji je bez novca i prosi, a čeka na hitne lekarske preglede i operaciju.

"Ovaj čovek sedi ispred zgrade u kojoj trenutno živim. Pravim mu sendviče i redovno mu donosim ručak, ali sam primetio da ne može da me vidi dobro. Ako bilo koji doktor može da volontira i pomogne mu, zaista bih to cenio", napisao je Džibri u okviru videa koji je postavio na svom TikTok nalogu.

"Pregled mi je 2.000 dinara, a operacija 500 evra. Najvažnije su mi oči, a nemam nikog, veruj mi. Deca otišla, treba struju da platim, nemam odakle", požalio se Mita Džibriju.

foto: TikTok Printscreen

Kada ga je saslušao, Džibri je starcu dao 2.000 dinara, a potom i 20 evra, te zamolio sve dobre ljude da ga kontaktiraju ukoliko žele da mu pomognu

"Sve će biti bolje brate, legendo, Bog je veliki" rekao je Džibri i pozdravio se sa Mitom.

Džibri je u opisu videa otrkio i svoj plan. Naime, njegov cilj ovog meseca je da da 10.000 dolara ljudima kojima je to potrebno. Međutim, svestan da to sam ne može da postigne, pozvao je naš narod da mu se pridruži ukoliko želi da bude deo ove misije.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija JEDINSTVEN SLUČAJ U SRBIJI: Prosjak Jusa dobija spomenik u Sremskoj Mitrovici (KURIR TELEVIZIJA)