"Trebalo mi je 10 godina da saznam da je Koralovo u stvari deponija na dnu mora nastala kao posledica zagađenja izazvanog ljudskom nebrigom za životnu sredinu", započela je priču tiktokerka Ešli o gradu iz najpoznatijeg crtanog filma na svetu "Sunđer Bob Kockalone"

sundjer-bob-kockalone.jpg
printscreen/youtube/Scarfy101 
Koralovofoto: printscreen/youtube/Scarfy101

Naime, istina o Koralovu je šokirala pratioce ove tiktokerke, međutim posle objašnjenja o čuvenom gradu na okeanskom dnu sve dobija novi smisao.

Grad je pun smeća. Kuće u Koralovu su u stvari auspusi automobila koji su pali na dno okeana. Tu je i zarđalo sidro koje je palo sa nekog broda, a restoran Keba Krabe je zamka za hvatanje rakova. Keba Kraba ga poseduje jer je on rak koji je zarobljen u zamci koja je takođe pala na dno okeana.

“Svet rukavica” (“Glove World”), mesto gde se prodaju razni proizvodi sa temom rukavica, je rukavica za čišćenje riba koju je neko bacio pa je završila na dnu okeana.

A Sunđer Bobova kuća? Ona je odbačeni plod ananasa koji je na nekoj plaži služen kao osveženje, dok je gradska banka bure za skladištenje vina ili vode na brodu.

profimedia0325114281.jpg
Profimedia 
Sunđer Bob Kockalonefoto: Profimedia

Za kraj, kuća čuvenog Lignjoslava je ukrasna figura ispala sa nekog broda.

Gde najveće zagađenje na kraju završava? U najpoznatijem kupalištu u Koralovu, poznatijem kao "Goo Lagoon", koji je u stvari bazen napunjen naftom koja je završila u okeanu.

Dakle, Koralovo je napravljeno od đubreta. Zaista sada ovaj crtani film dobija novi smisao.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija Šestogodišnjaci pričaju kao dvogodišnjaci zbog crtaća