Svaki mesec u godini donosi neki svoj vrlo važan astrološki dan, a sada u septembru će to definitivno biti njegov pun Mesec koji će nas obasjati sledećeg utorka, 17. septembra.

Naravno, to neće biti običan pun Mesec. Reč je o Supermesecu koji će ujedno delimično doživeti i svoje pomračenje. Imati Supermesec i pomračenje zajedno retka je i magična igra lunarne energije koja nam može omogućiti da osetimo njenu moć.

Pun Mesec, a posebno Supermesec, ima moć da izvuče stvari iz nas pa je korisno da to iskoristimo i aktiviramo svoje intuitivne moći i oslobodimo se svega što više ne želimo da nosimo sa sobom.

foto: Shutterstock

Septembarski pun Mesec naziva se ujedno i "Žetveni Mesec", a razlog leži u tome jer izlazi skoro u isto vreme, oko zalaska sunca, nekoliko večeri za redom, dajući poljoprivrednicima nekoliko dodatnih večeri mesečine i dopuštajući im da završe žetvu pre nego što stignu jesenski mrazovi.

A zašto Supermesec?

Supermesec nastaje kada se puni Mesec podudara sa Mesecom koji je najbliži Zemlji u svojoj orbiti. Kada se to dogodi, Mesec izgleda 30% svetlije i 14% veće od tipičnog punog Meseca.

Pomračenje Meseca događa se na 23 stepenu Riba, a nosi temu proboja i završetaka. Kako su Ribe poslednji znak Zodijaka, ovo možemo doživeti kao refleksiju u našem životu. Nešto može da dođe do kraja ili možemo da otkrijemo nešto što ranije nismo videli. Alternativno, možemo dosegnuti stanje celovitosti i prepoznati celu priču ili ciklus kroz koji smo prošli, piše Storybook.

foto: Shutterstock

Pomračenje Meseca često zatvara vrata koja smo teško sami otvarali. Ponekad ti završeci ne dolaze kao iznenađenje i samo nas poguraju u smeru u kojem smo već želeli da idemo. Ali, ponekad mogu da donesu brze završetke koji potresaju naše živote na neočekivan način.

Budući da je ovo delimično pomračenje Meseca, i jedna od najslabijih pomračenja koje možemo da iskusimo, za većinu nas završetak će biti nešto što smo već duže vremena očekivali. Svaki proboj verovatno će nas usmeriti prema zatvaranju, iako nam to isprva može biti neugodno.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE ŠTA JE MUNDALNA ASTROLOGIJA? Stvari će se vratiti u normalu, evo i kada (KURIR TV)