Petak 13. smatra se nesrećnim danom u tradiciji zapadnog sujeverja. Strah od broja 13 naziva se triskaidekafobija, dok se strah od petka 13. naziva paraskevidekatriafobija.

Petak 13. može se pojaviti do tri puta tokom godine po gregorijanskom kalendaru.

Zbog niza nemilih događaja koji su se desili na ovaj dan, mnogi smatraju da je proklet i posebno vode računa da se izbegnu nezgode ako se dan i datum poklope. Ovog petka 13. najviše će uzdrmati tri horoskopska znaka:

Ovan

foto: Shutterstock

Pripadnike ovog znaka očekuje napeta atmosfera i svađe sa kolegama na poslu. Bilo bi dobro da svoje primedbe odlože za nekoliko dana, jer ono što urade u afektu može uticati na njihove dugoročne planove i ciljeve. Horoskop savetuje Ovnu da izbegava putovanja u petak 13. Pored toga, trebalo bi da paze na svoje finansije. Nekontrolisani odliv novca najveća je opasnost sa kojom se ovaj horoskopski znak suočava, piše Story.

Lav

foto: Shutterstock

Pripadnici ovog znaka treba da budu oprezni u komunikaciji sa kolegama i pažljivo proveravaju informacije koje dobijaju. Iako su se radovali poslednjem radnom danu u ovoj nedelji, Lavovi se već tokom dana suočavaju sa preprekama zbog kojih će 'pregoreti'. Ovo može pokriti niz događaja – od prekomerne potrošnje, loših investicija, do hakovanja vašeg bankovnog računa ili krađe novčanika.

Vodolija

foto: Shutterstock

Možda će ljudima na poziciji iznad njih morati da objasne neke detalje, neke postupke, što će ih dosta iscrpiti, posebno psihički. Oni danas ne bi trebalo da se upuštaju u bilo kakve tajne aktivnosti, jer mogu doći do najmanje željenih rezultata. Ne bi trebalo da sklapaju ugovore sa ljudima koje ne poznaju dobro, a posebno da sa njima ne obavljaju novčane transakcije.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE ŠTA JE MUNDALNA ASTROLOGIJA? Stvari će se vratiti u normalu, evo i kada (KURIR TV)