Alajna je devojka koja je, kako kaže, sasvim slučajno saznala za Balkan kada je došla na razmenu studenata. Za manje od osam meseci je naučila jezik i onda je rešila da na mrežama, na tečnom srpskom, kaže koje su to stvari zbog kojih voli Srbiju.

Pre svega je rekla da voli ceo Balkan uopšte, posebno zemlje bivše Jugoslavije. Ova Amerikanka od 19 godina je na svom nalogu na video platformi podelila utiske koje ima o Srbiji i koje je stekla boravkom ovde.

amerikanka.jpg
youtube/ Alayna Abroad 
Otkrila je kako se oseća u Srbijifoto: youtube/ Alayna Abroad

"Prvi razlog zašto volim Srbiju jeste narod koji je dobrodušan, topao i gostoljubiv, posebno prema strancima. Svi na Balkanu su takvi, ja bih rekla. Sviđa mi se što nikako nećeš ostati gladan kada odeš kod nekoga u goste", rekla je Alajna i nabraja ostale razloge.

"Na drugom mestu je muzika u koju se odmah zaljubila, konkretno najviše zbog harmonike i narodne muzike koja mi je u lepom sećanju. Čak sam počela i da sviram harmoniku. U Americi nemamo ovakve pesme kao što vi imate. Treći razlog je religija, i pravoslavlje mi se mnogo dopada. Ne možeš da ne ostaneš zadivljen manastirima, a u Hramu Svetog Save sam samo stajala i sa strahopoštovanjem gledala", rekla je Alajna.

Takođe, navela je da obožava naš duh za veselja i to kakve žurke i proslave pravimo.

alajna.jpg
youtube/ Alayna Abroad 
Alajna o Srbijifoto: youtube/ Alayna Abroad

Dodala je da joj se dopada naša brza organizovanost i "'ajmo na kafu". Voli kada se družimo sa prijateljima i na kraju je ona to usvojila i da lakše sklapa prijateljstva. Tu je i hrana za koju kaže da je izvrsna i da ne može da izdvoji nešto što joj se najviše dopada.

"Za sebe bih više rekla da sam ponosna Srpkinja nego Amerikanka. Imam tri srpske zastave u mojoj sobi, pravi sam srpski patriota", rekla je nasmejana Alajna.

(Kurir.rs/Ona/M.J)

Bonus video:

Kurir Revija Verice Rakočević