Dolaskom nove školske godine, mnogi roditelji počeli su sa bodrenjem svoje dece da marljivo rade i trude se da postignu uspeh. Međutim, jedan multimilioner postavlja se potpuno drugačije, pa je sa javnošću podelio svoj stav o školovanju dece i kako se on odnosi prema tome.

Screenshot 2024-09-17 101616.png
Printscreen Insatgram 

- Znate li koliko me zanimaju ocene moje dece? Nimalo. Moje dete može da dođe i pokaže mi ocene, ali ću mu reći: "Da li tebe zanima šta je na tom papiru?". Ja nisam sastavljao taj test, mene nije briga za to. Mene zanima kako će se moje dete pokazati svetu. Kad sa decom provodim vreme, uvek razmišljam o listi stvari koje želim da ih naučim.

Jedna stvar koju moraju da znaju jeste da se predstave uvek. Kad god je neko nov u društvu, i to još od njihove druge godine, moraju to da nauče. Zašto? Zato što svaki put kad se vrate iz parka i kažu mi da su se igrali sa novim drugarom, a ja ih upitam kako se zove, oni ne znaju.

Screenshot 2024-09-17 101547.png
Printscreen Insatgram 

Samo ne želim da budu neko zbog mene, već zbog sebe. Ja ih volim bezuslovno - navodi Den Martel.

Ipak, mnogi roditelji su u komentarima ispod izjave ovog milionera dali svoje mišljenje kada je u pitanju njegov stav i većina smatra da je to odlika "privilegovanih":

- To se zove privilegija.

- Ne brinu te ocene dece, jer ne mora da te brine. Imaš para.

- Obezbedio si naredne tri generacije, zato te i ne brine.

Međutim, jedan korisnik društvenih mreža se složio sa ovim bogatašem: Nije to poenta, on očigledno implicira da ocene za decu u ranom uzrastu ne bi trebalo da imaju prioritet u odnosu na njihovo vaspitanje sa jakim moralnim vrednostima. Iako bih rekao da je dobro da ih na početku učite principima, najbolje je da ne zaboravite da svoju decu pravilno odgajate. Nije važno da li su uspešni, ali ako nemaju prave moralne vrednosti... mnoge druge stvari mogu poći naopako.

Da li vi mislite da je uspeh u školi bitan?

(Kurir.rs/M.F.)

 Bonus video:

Kurir televizija "DESIGNURICU BIH DOVELA NA PREVASPITAVANJE" Katarina Živković izabrala njega za duet: Inteligentan je, simpatičan i iritantan!