„Ljudi, ja sam potpuni idiot“, započeo je priču na TikToku infulenser Džonas. On tvrdi da je kupio pre tri godine zlato, ali je vremenom zaboravio gde ga je sakrio u svom stanu. Video je do sada pregledalo tri miliona ljudi.

Nakon što je Džonas kupio zlatne poluge ukupne vrednosti 5.134 evra, pomislio je: „Pre nego što me neko opljačka, moram da ih dobro sakrijem da budu bezbedne i da niko ne može da ih ukrade."

Međutim, vremenom je zaboravio gde se poluge nalaze. „Nemam više pojma. Tada sam bio ubeđen da niko neće naći skrovište. Ali, nisam uzeo u obzir da se može desiti da i sam zaboravim gde se nalaze", rekao je on u videu.

Pretražio je ceo stan i zaključio da je dalja potraga uzaludna i da će neki budući stanar biti presrećan ako pronađe skrovište. Ali, čini se da nije previše uznemiren zbog gubitka.

shutterstock-2258131569.jpg
Shutterstock Zlatna poluga

Video je postao viralan i izazvao je lavinu komentara njegovih pratilaca. Jedan od njih je rekao: „Javi mi ako se preseliš... Uzeo bih stan", a drugi ga savetovao: „Pozajmi detektor za metal i iskoristi ga“, dok je treći u šaljivom tonu rekao: „Mogu li da pretražim i zadržim zlato kada ga nađem?“

Cena zlata na novom rekordnom nivou

Pronalaženje zlatne poluge bilo bi finansijski isplativo zato što je cena zlata dostigla nove rekordne nivoe s obzirom na očekivano smanjenje kamatnih stopa u SAD. U ponedeljak (16. septembra) cena jedne unce zlata na Londonskoj berzi porasla je na 2.589,64 dolara, dok je cena u evrima porasla na 2.334,80 evra

picture1.jpg
promo Zlatne poluge

Nedavni pad vrednosti američkog dolara takođe je doprineo porastu cena zlata, pošto se zlatom uglavnom trguje u dolarima. Pored toga, centralne banke sve više kupuju zlato da bi popunile nacionalne rezerve, a geopolitičke tenzije poput rata u Gazi i rata u Ukrajini dodatno povećavaju potražnju za plemenitim metalom.

(Kurir.rs/Focus/M.F.)

Kurir televizija "KINESKI JUAN JE PAPIRNO ZLATO!" Stanić otkrio važnost ruske i kineske valute: Zapadni analitičari GOVORE DA JE PREVIŠE PODCENJENA