Ostrvo pedofila, odnosno Litlle St. James kako glasi njegov zvanični naziv, deo je američkih devičanskih ostrva. Upravo ovaj raj za oči krio je najcrnje tajne Džefrija Epstajna - pedofiliju i orgije.

ostrvo-pedofila0558407912.jpg
MEGA / The Mega Agency / Profimedia Džefri Epstajn

Epstajn je tamo trgovao sekusalnim odnosima, podvodio je i zlostavljao veliki broj mladih žena i maloletnica. Tamo je okupio i veliki broj poznatih ličnosti, da uživivaju bludu i nemoralu koji je za njih Epstajn organizovao u saradnji sa Žislen Maksvel.

pprofimedia0647019649-copy.jpg
Handout / AFP / Profimedia Žislen Maksvel i Džefri Epstajn

FBI je 2019. godine izvršio raciju na ovo ostrvo, a ono je od tada značajno promenjeno i na putu je da postane ni manje ni više nego luksuzno odmaralište.

Promene

Došlo je do potpunog preuređenja jedinstvenog „hrama“ na obali pokojnog finansijera. Karakteristične plave pruge su izbrisane i nanet je novi sloj bele boje. Zagonetni uzorci koji su krasili prednju i bočne strane strukture takođe su ubeleženi u pamćenje.

Milijarder Stiven Dekof želi da Epstajnovo igralište perverzije – ranije poznato kao „Ostrvo pedofila“, korišćeno za seksualnu zabavu, orgije i druge razvrate – pretvori u blistavo odmaralište.

Dekof je kupio i ostrvo Mali Sent Džejms (Litlle St. James) i veće obližnje ostrvo Veliki Sent Džejms (Big St. James) za 60 miliona dolara prošlog maja nakon nekoliko pada cena u odnosu na prvobitnu traženu cenu od 125 miliona dolara.

Hteo je svoje ostrvo

Epstajnov brat, Mark Epštajn, rekao je za "NYPost" kako je izgledao njegov prvi susret sa ostrvom.

dgfdfgh.jpg
AP, Profimedia Želeo je svoje privatno ostrvo


- Bilo je to ostrvo. Unajmio je ekipu i rekao da izgleda kao polinezijsko ostrvo. Pa su stavili palme - uložio je bogatstvo novca, ali nije mario. Ovo je želeo, i pretvorio je ostrvo u ono što je želeo da bude - rekao je mnogo pre otkrivanja tajne i doao:

Takođe je otkrio da je njegov brat kupio Veliki Sent Džejms pre svega zato što se plašio da će ga neko drugi kupiti.

profimedia0484914317.jpg
Profimedia 

- Rekao mi je da je kupio drugo ostrvo - rekao je Epštajn o transakciji iz 2016 i dodao:

- Rekao sam: „Šta će ti dva ostrva?“ Rekao je da ako ga je neko drugi kupio, za kratko vreme bi gledao u lukove Mekdonaldsa [sa manjeg] ostrva.

Bludne radnje

Epstajn, za koga je presuđeno da se obesio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu 2019. ubrzo nakon što je uhapšen zbog trgovine ljudima i seksualne eksploatacije, često je okupljao krem de la krem na ovom ostrvu.

profimedia0484914293.jpg
Profimedia 

Jedna od Esptainovih tužiteljki, Sara Ransome, ispričala je 2019. kako je pokušala da pobegne sa ostrva nekoliko godina ranije. Ona je za britansku publikaciju "The Telegraph rekla":

- Tog dana sam bila silovana tri puta. Ajkula bi u tom trenutku bila moj najbolji prijatelj. Nisam ni razmišljaola o tome, samo sam želela da se sklonim.

Takođe, svedočile su i žene, koje su u trenutku seksualne iznude bile maloletne, a dovedene su na prevaru.

(Kurir.rs/I.M.)