Budući vlasnici pasa uzimaju u obzir mnoge činioce pre nego što se odluče za pasminu koja će im odgovarati. Ako i nakon pomnog istraživanja ne možete da se odlučite, možda vam astrologija može pomoći u odabiru vašeg četvoronožnog prijatelja.

Ovan - Labrador

Ovan najbolje odgovara psu koji voli da se igra, poput labradora. Ova aktivna, otvorena pasmina ima ležeran temperament, ali treba puno vežbe za fizičku kondiciju i mentalnu stimulaciju.

labrad.jpg
printscreen Facebook Ventura udruženje 

Bik - Bigl

Pasmina poznata po svojoj nepokolebljivoj odanosti je bigl. Uzgajani za lov u čoporima, biglovi vole društvo i smatraju se jednom od najboljih pasmina za decu. To znači da je to, dakle, dobar izbor za živahnu porodicu.

shutterstock-1963321792.jpg
Shutterstock/kudla 

Blizanci - Nemački ovčar

Najbolji je primer samopouzdanja, inteligencije i odanosti koje zahteva vlasnik Blizanca. I baš kao Blizanac, nemački ovčar ima dve različite strane - dok njegova privrženost i ljubav ne poznaju granice prema svojoj porodici, daleko je udaljeniji od onih koje ne poznaje.

profimedia0005816176.jpg
Profimedia 

Rak - Hrt

Rakovi od svojih romantičnih partnera zahtevaju najveću odanost i predanost, a isto očekuju i od svojih ljubimaca. Hrt ih nikada neće izneveriti. Ova nežna, plemenita pasmina uzvraća svu ljubav svom vlasniku.

profimedia-0910854415.jpg
Goddard on the Go / Alamy / Alamy / Profimedia 

Lav - Bernandinac

"Nežni div" među pasminama, možda je fizički impozantan, ali ima ljupku, razigranu prirodu i neverovatno je strpljiv i zaštitnički nastrojen prema deci. Čak su i najmlađi članovi porodice sigurni u njegovim pozamašnim šapama.

bernandinac-1.jpg
Profimedia 

Devica - Sibirski haski

Vrednoj Devici treba marljivi pas, a nećete naći predaniju pasminu od sibirskog haskija. Uzgajan je kao pas za vuču tereta po smrznutom tlu, tako da će verovatno olako prihvatiti svaki posao koji vlasnik zatraži. On takođe uživa u porodičnom životu i neće imati problema da živi sa drugim psima.

profimedia0093532410.jpg
Profimedia 

Vaga - Buldog

Buldog je zapravo izuzetno miran pas, poznat po prijateljskom, ljubaznom temperamentu. Uostalom, buldog će dati sve od sebe da se sklupča u krilu svog vlasnika za malo zajedničkog maženja, bez obzira na težinu.

buldog-beta-1-tor.jpg
Beta 

Škorpija - Dalmatinac

Elegantni dalmatinac, sa svojom nepogrešivom pegavom dlakom, dovoljno je aktivan i otvoren da drži korak sa takmičarskim, poletnim vlasnikom Škorpijom. Zapravo, usklađivanje s njegovom izdržljivošću izazov je s kojim će se boriti čak i najsportskije Škorpije. Iako ova pasmina može biti suzdržana prema strancima, uvek je odana i puna ljubavi prema svojoj porodici.

dalmatinac.jpg
Faustino Carmona Guerrero / Alamy / Alamy / Profimedia 

Strelac - Jazavičar

Zbog otvorene ličnosti jazavčar se dobro slaže s tipično ekstrovertnim Strelcem. Možda nije napravljen za maratone, ali pristaje na sve ostale igre. Život s jazavčarem često se kreće po tankoj granici između avanture i nesmotrenosti, ali sigurno nikad nije dosadno.

pas-jazavicar-pas-stenci.jpg
Profimedia 

Jarac - Belgijski ovčar (malinoa)

Dok mnoge pasmine dele vrednosti discipline i nezavisnosti, belgijskog ovčara je teško nadmašiti. Takođe stvorena za naporan rad i uvek 100 odsto predana, ova pasmina je još jedan savršen spoj za Jarca.

melin.jpg
Printscreen/Youtube 

Vodolija - Korgi

Uistinu odani pratilac, korgi voli trčati napolju. Pod uslovom da je dobro socijalizovan, takođe je odličan s decom i drugim rasama pasa. Njegovo slatko lice i velike uši čine ga istaknutim u parku, tako da je izvrstan početak razgovora za mirnog vlasnika Vodolije.

shutterstock-2263549501.jpg
Shutterstock 

Ribe - Maltezer

Verovatno najmaštovitiji znak, Ribama treba jednako bistar, znatiželjan pas. Uzmite maltezera. Ova pasmina uživa u privrženosti i uvek je uzvraća i jako će se potruditi da šarmira svog vlasnika, piše Familyminded.

shutterstock-1939751293.jpg
Shutterstock 

Da li se slažete sa vašim izborom?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

TikTok/seesuze Mačka pronašla novčanik pokojnog vlasnika