Merkur 14. oktobra ulazi u znak Škorpije gde će ostati do 2. novembra 2024, što u prevodu znači da ova planeta u ovom znaku neće ostaviti "kamen na kamenu" ukoliko odlučite da se upustite u potragu za skrivenim odgovorima, jer će u ovom ovom periodu nastati prenaglašena potreba u potrazi za istinom i sumnjičava priroda našeg bića.

Merkur u Škorpiji je strastven u govoru i komunikaciji, ali moramo biti oprezni kada drugima držimo lekcije, ukoliko se ujedno ne fokusiramo i na sopstveno samousavršavanje. Jer u ovom periodu i drugi će biti podjednako strastveni i dosta tajni će biti razmenjeno zbog čega je najbolje da ne prelazimo na teren "ličnog" i da ne gubimo objektivnost.

Na ove 4 znaka to će imati posebnog uticaja, pogledajte da li ste među njima: 

Škorpija

skorpija.jpg
Shutterstock 

  Merkur je u vašem znaku, tako da bi trebalo da se osećate sasvim u skladu sa njegovom energijom. Prirodno ste radoznali i volite da dođete do "dna" stvari, pa će vam Merkur u vašem znaku dobro pristajati i osećaćete se prilično prijatno i više ličiti na sebe. Nemojte da se iznenadite ako ne budete dovoljno sigurniji u svoje ideje, ili budete previše radoznali. Možda će vam se čini da vaš um preplavljen svim vrstama ideja. Ovo je sjajno vreme za učenje i pisanje i možete očekivati da ćete imati veoma zanimljive razgovore sa prijateljima i kolegama. Odličan je trenutak da se fokusirate na sve lične navike koje biste želeli da promenite. Takođe biste se mogli malo više da se usredsredite na svoje zdravlje i stvari koje možete da promenite radi njegovog poboljšanja.

Rak

rak.jpg
Shutterstock 

  Škorpija je vodeni znak kao i Rak. Razlika je u tome što je Rak kardinalni znak, što znači da je spreman da preduzme akciju. Škorpija je fiksni znak i ima tendenciju da razmišlja o stvarima više od drugih pre nego što se odluči o pravcu akcije. Jednom kada se odluče, retko ga menjaju. Neki ljudi ovo mogu da nazovu tvrdoglavim, ali ipak Rak će jako dobro da se uskaldi sa Škorpijom u ovom trenutku i treblo bi sve da oseća "dublje" u ovom trenutku. Ovo je odlično vreme za pisanje ili bavljenje bilo kojom drugom mentalnom aktivnošću ili razonodom. U ovom trenutku možete da dotaknete svoje „unutrašnje dete“. Pošto peta kuća vlada ljubavlju, možete se usredsrediti na upoznavanje sa nekim novim ili na trenutnu vezu. Možda će neko izazvati vaše interesovanje, iako to nije garancija da će se pretvoriti u vezu.

Ribe

ribe.jpg
Shutterstock 

  Ribe su još jedan vodeni znak kompatibilan sa Škorpijom, tako da bi njima trebala prilično lako da teče komunikacija tokom ovog perioda. Razlika je u tome što su Ribe promenljiv znak što znači da se stalno predomišljaju i menjaju, a budući da je Škorpija fiksna i da se ne menja toliko, već upravo suprotno - sporo se kreće i donosi odluke- tako da će i komunikacija za Ribe da počne da se odvija na dubljem i sadržajnijem nivou koji će vam se dopasti. Bićete podstaknuti da bacite "širu mrežu" u smislu novih ideja i moda ćete osvestiti nove ideje i razumevanja života, filozofije, duhovnosti, politike, pa čak i religije.

Ovan

ovan.jpg
Shutterstock 

  Ovan je vatreni znak, za razliku od vodene Škorpije. Razlog zbog kojeg ćete se osećati prijatno sa Merkurom u Škorpiji je zato što, kao i Škorpijom, vama vlada planeta Mars. Kao i Škorpija, vi ste direktni i pokušavate da pristupite stvarima sa stanovišta istine i poštenja. Iako ste različiti, ove stvari su vam zajedničke, pa bi ovaj tranzit Merkura trebalo da vam odgovara.

Najveća razlika je u tome što je Ovan kardinalni znak, što znači da ste uvek spremni da preduzmete akciju. Škorpija kao fiksni znak ne preduzima akciju tako brzo, ali voli da razmisli o stvarima pre nego što donese konačnu odluku, a onda obično ostaje na mestu kada se odluka donese. Škorpija sada postavlja Merkur u vašu osmu kuću koja vlada promenama i transformacijom, porezima, smrću, zajmovima, nasleđem i dugovima. To je složena kuća, možda i najkompleksnija. Osma kuća je povezana sa tabu stvarima kao i zagrobnim životom koji bi u ovom trenutku mogao privući vašu pažnju.

(Kurir.rs/yourtango/M.J.)

TikTok/anna.halk Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih