Beloruski medij Nexta objavio je isečak iz emisije uživo na ruskoj televiziji. Na tom isečku ruskoj novinarkiEkaterini Andrejevoj pukla je stolica dok je vodila emisiju uživo.

Snimak je objavljen na X-u i odmah su počele da se nižu surove šale na račun situacije koja se odigrala.

"Ovo je stvarno prelomna vest", "Pada kao što će pasti i njen vođa", "Znači, sankcije deluju", "Je li stolica uhapšena?", "Kineska stolica?", "Sankcije deluju i na stolice", "Čak ni stolica nije više mogla da je sluša", neki su od komentara.

Novinarka je duže od 30 godina

Ekaterina se smatra jednom od najpoznatijih ruskih propagandistkinja. Vodi emisije "Vremya" i "Novosti" na Prvom Kanalu. Novinarstvom se bavi od 1991, kada je počela da radi u jutarnjoj emisiji.

Odlikovana je Ordenom prijateljstva 2006, a četiri godine kasnije uvrštena je među deset najboljih ruskih televizijskih voditeljki. U avgustu 2014. Ukrajina je uvrstila Andrejevu na listu sankcija zbog njenog stava o ratu na istoku Ukrajine i aneksiji Krima.

U martu 2022, dok je Ekaterina izveštavala uživo na televiziji, njena koleginica Marina Ovsjanikova u kadru je digla transparent kojim je protestovala protiv ruske invazije na Ukrajinu.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija Nova sezona Mozaika na Kurir televiziji, NAGRADNI FOND 1.000.000 DINARA! Voditeljka Danijela Pantić otkrila šta sve izdvaja ovaj kviz od ostalih!