U Njujorku će gledaoci sutra ponovo moći da uživaju u reviji Viktorijinih anđela. Nakon turbulentnog period prethodnih godina, lepotice ponovo stavljaju svoja krila. 

profimedia0394876540.jpg
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Brend Victoria's Secret nije bio napadnut samo zbog "nedostatka inkluzije", nego i zbog mnogo ozbiljnijih stvari. Izašao je čak i dokumentarac koji otkriva vezu između osnivača Victoria's Secreta Lesa Veknera i osuđenog trgovca ljudima Džefrija Epštajna. Navodi se da su dvojica muškaraca bili bliski prijatelji 20 godina, živeli na istom imanju i da je Veksner dao Epstajnu punomoćje za veći deo svog poslovanja.

Newyork times" je 2020. optužio bivšeg glavnog direktora marketinga "L Brandsa", ćerke-kompanije "Viktorijas sikret", Edvarda Eda Razeka za “mizoginiju, maltretiranja i uznemiravanja” unutar modne marke.

Ed Razek optuživan je da je primoravao manekenke da mu sede u krilu i ljubio ih na silu. Jedna je ispričala da ju je dodirivao u predelu međunožja pre izlaska na pistu, a stravične detalje reklo je oko 30 osoba koji su sarađivali ili bili na određeni način povezani sa brendom.

"Optužbe su kategorički netačne, krivo prikazane i izvučene iz kontektsa", rekao je Razek za "Times

Veliki broj devojaka morao je da pozira bez odeće zbog obaveze prema fotografu modne marke, a onda bi njihove slike završile u skupom buku kao jasna ilustracija poziranja na silu.

viktorijini-andjeli-adrijana-lima.jpg
Profimedia 

"Newyork post" pisao je 2020. da je Razek tražio od Bele Hadid, koja je kratko bila Anđeo poznate modne marke, da skine veš na kastingu a onda je komentarisao "njene savršene grudi". Ona je zbog toga prekinula saradnju. Njena sestra Điđi Hadid biće članica sutrašnje postavke modela za reviju.

viktorijini-andjeli-adrijana-lima.jpg
Profimedia 

Nakon što se saznalo da će se 2023. vratiti "revija" "VS" pojavile su se reakcije negodovanja i ljutnje. U pitanju su zapravo bile promocije nove kolekcije a ne revija u starom ruhu. Neki su govorili da neće gledati ukoliko nema plus sajz modela na pisti i ponovo skretali pažnju na pogrešnu predstavu o ženskoj lepoti.

(Kurir.rs/Žena/M.J)