Jedan paraglajdista primetio je psa kako luta na vrhu Velike piramide u Gizi nakon što se popeo da laje na ptice.

Piramida .jpg
Printscreen/Youtube/USA Today 

Na zapanjujućem snimku, koji je sada postao viralan na društvenim mrežama, pas se popeo na nekada najvišu građevinu na svetu staru preko 4.500 godina.

Aleks Lang se vinuo iznad Keopsove piramide kada je 14. oktobra primetio kretanje na njenom vrhu. Zumirajući mali ravan prostor na vrhu ciglene konstrukcije, gledaoci su bili zapanjeni kada su videli da je to pas koji luta okolo. Nakon iznenađujućeg pronalaska na vrhu drevne građevine, Lang je rekao da je pas lajao na ptice koje su letele iznad kada je primetio životinju.

Piramida 2.jpg
Printscreen/Youtube/USA Today 

Langov snimak je ponovo podelio Maršal Mošer, avanturista, i sakupio je preko 600.000 lajkova.

Impresionirani gledaoci su brzo ostavili svoje utiske u odeljku za komentare. „Ako pas tamo piški, ceo Egipat pripada njemu“, rekao je jedan korisnik Instagrama.

Drugi se našalio: 'Nije pas. To je egipatski bog Anubis. Smatra se vodičem mrtvih u zagrobnom životu i zaštitnikom grobova. Zato je iznad piramide.'

Pitam se koliko mu je trebalo. Nadam se da će sići dole da uzme vode“, rekao je treći.

Ostalo je nejasno da li je pas koji se našao na vrhu piramide na kraju spašen iz svoje avanture. Takođe nikome nije bilo jasno kako je mali pas uspeo da dođe do vrha džinovske piramide, ili koliko dugo je bio tamo.

piramida pas.jpg
Printscreen/Youtube/USA Today 

Nakon što je video obišao Instagram, jedan korisnik ga je podelio na društvenoj mreži "X", gde je dobio preko 5.000 lajkova za nekoliko sati.

Korisnik je napisao: „Pas je primećen kako visi na vrhu Velike piramide u Gizi u Egiptu. Čovek koji je snimio incident sa svog paraglajdera kaže da je pas lajao na ptice."

„Velika piramida u Gizi je visoka 140 metara, što znači da je pas morao da ide dugo do vrha“, dodao je jedan korisnik.

Uspon psa, naizgled bez pomoći, izazvao je dalju radoznalost i zabavu na platformi.

Jedan korisnik je napisao: „To je sada njegova piramida. On je osvojio", a drugi se našalio: "Ponekad se jednostavno moraš popeti na najviše brdo i lajati na ptice, čoveče."

Treći je dodao: „Ti blokovi su veliki. To je ludi uspon za psa. Nisam siguran da se sam popeo."

Penjanje na Veliku piramidu u Gizi, ili bilo koju od 118 egipatskih piramida, je nezakonito. Da bi imali priliku da vide šta se nalazi na vrhu znamenitosti, mnogi turisti često obilaze građevine paraglajdingom.

Velika piramida u Gizi je drevno čudo koje i dalje privlači milione turista širom sveta. Izgrađena je između 2580. i 2565. godine pre nove ere tokom vladavine faraona Keopsa, i najveća je od tri piramide u Gizi.

Danas je Velika piramida pod zaštitom UNESCO-a.

(Kurir.rs/DailyMail/M.F.)

 Bonus video:

01:12
PRONALAZAČ BOSANSKIH PIRAMIDA OTKRIVA TAJNU SVETSKE MISTERIJE! U Srbiji je istraživao prirodni fenomen, ZASTRAŠUJUĆE SAZNANJE! Izvor: Kurir televizija