Ma koliko delovalo čudno vaš zubar zaista može da na osnovu jednog pregleda utvrdi da li ste upražnjavali oralni se*s. Ova priča postala je viralna nakon jednog objavljenog videa na Tik Toku.

Jedna devojka je na svom TikTok profilu podelila razgovor sa svojim zubarom koji je iskreno otgovorio na njeno pitanje.


- Čula sam da zubari znaju ako je pacijent imao oral*ni seks. Da li je to istina? - upitala je Đina, na šta joj je zubar dao potvrdan odgovor:

- Možemo da vidimo modrice na mekom tkivu na zadnjoj strani mekog nepca. I postoji poseban obrazac modrica u ovom slučaju - istakao je zubar.

Šta kaže nauka?

Studije o ovom slučaju su objavljivane još s početkom dvadesetog veka, a jedan od prvih izveštaja nastao je 1928. godine, a je dokumentovao povredu nepca izazvanu felacijom.


Grubi prevod sa francuskog je "neobično venerično stanje: ljubičaste mrlje na nepcu sa vakuumom".

Kako zubar može da utvrdi ovo?


Vaš zubar zapravo ne zna sa sigurnošću da li ste upražnjavali ovaj čin ili ne, osim ako ne dobije direktnu verbalnu potvrdu od vas.

profimedia0143754457.jpg
Profimedia 


Iako možda sumnjaju, ne znači da je to potvrđeno, jer tipičan izgled usne duplje u ovom slučaju može da signalizuje još nešto.

Znaci i simptomi


Najčešći znak je modrica na nepcu, obično prema zadnjem delu grla. Nepčane modrice su stanje poznato kao palatalne petehije. Modrice mogu biti različite veličine, ali su često crvene ili ljubičaste boje.

Modrica ukazuje da je došlo do neke vrste povrede u ustima. Iako postoji dosta drugih diferencijalnih dijagnoza, koje mogu izazvati i povrede nepca. Na primer, konzumiranje tvrde hrane kao što su tortilja čips, takosi, tvrdi bageti itd.

  • Nikotinski stomatitis - poznat i kao usta pušača. Povreda usled toplote cigarete koja je zapalila nepce.
  • Afte
  • Rak usne duplje

Ovo su samo neka stanja koja mogu izazvati povredu poput lezije na vašem nepcu. Ima ih i mnogo više.

Da li može da se sakrije?

profimedia0486928177.jpg
Profimedia 


Međutm, ovo se može i sakriti, ukoliko je od samog čina prošlo više od 24 sata. Međutim, ako su modrice i dalje prisutne to znači da je oralni se*s bio agrasivnije prirode. Lakše intimne aktivnosti možda neće izazvati modricu.

Ako zaista ne želite da vaš zubar zna ili ako vam je neprijatno, naša preporuka bi bila da olako ili sačekate nedelju dana pre nego što zakažete svoj pregled kod zubara.

(Kurir.rs/I.M.)