U engleskoj porodici Kits izbila je ozbiljna svađa oko nasledstva nakon što je 92-godišnja Keri Kits na samrti, svojim rukama uništila tri četvrtine svog testamenta. Njena imovina vredna 800.000 funti sada je predmet pravnog spora na Visokom sudu, gde se suprotstavljaju njeni daleki rođaci i mlađa sestra.

Prema zakonima iz 1837. godine, svaka osoba može legalno opozvati svoj testament jednostavnim uništavanjem dokumenta. Ako se dokaže da je gospođa Kits zakonito uništila testament i preminula bez legalnog i važećeg testamenta, njena sestra naslediće  svu imovinu, uključujući kuću i zemljište u Vilšireu. Međutim, unutar testamenta koji je navodno uništila stoji kako sve pripada rođacima.

profimedia0141192915.jpg
Profimedia 

No, gospođa Kits je pre nego je preminula, prekinula je odnose s rođacima jer su joj sugerisali da će je smestiti u starački dom. Zbog toga je gospođa Kits učvrstila odnose sa svojom sestrom, koja joj je tokom poslednjih godina redovno donosila obroke i posećivala je gotovo svaki dan u bolnici, piše DailyMail.

profimedia0635563247.jpg
Gajus / Alamy / Alamy / Profimedia 

Njeni rođaci, sada pokušavaju osporiti validnost uništenog testamenta, tvrdeći da nije bila dovoljno mentalno zdrava da je uništi sama, a ističu kako je zapravo želela isključiti sestru iz nasledstva zbog prošlih optužbi o preljubu. Advokat koji zastupa rođake ističe da je tokom poslednjih dana života gospođa Kits zatražila od svog advokata da dovrši proces uništavanja testamenta. S druge strane, sestra tvrdi da je gospođa Kits bila svesna svojih postupaka i da je odlučila isključiti rođake zbog njihove loše reakcije prema njenoj zdravstvenoj situaciji. Gospođa Okli negira sve optužbe o preljubu koje su se pojavile u porodičnim raspravama. I dalje nije poznato tko će dobiti nasledstvo, te odluka ide na dalja ročišta.

(Kurir.rs/Večernji/M.J)

Kurir televizija DA LI ZNATE SA KOLIKO GODINA MOŽETE NAPISATI TESTAMENT? Advokat otkrio sve što treba da znate: Zbog ovoga može biti RUŠLJIV