Kesten je pravi dar prirode. Kad dođe jesen, od oktobra do decembra, obavezno napunite kuću plodovima. Osim što su ukusni i dekorativni, malo ko zna za stari trik naših baka – stavljale su kestenje na podprozorske daske, neke čak i na nameštaj u kući. Razlog će vas iznenaditi!

Naši preci uspevali su da pronađu izuzetno efikasna i nezamisliva rešenja za svaki problem, ma koliko mali bio. Postavljanje kestena na podprozorsku dasku stari je lek koji se ukorenio još u davnim vremenima.

kesten-profimedia0081339730.jpg
Profimedia 

Glavna svrha ove prakse je da zauvek uklonimo paukove iz našeg doma. Nažalost, zimi, kada je jako hladno i vlaga raste, paukovi pokušavaju da pronađu sklonište na toplim i suvim mestima. Naše kuće su idealne. Praktično je nemoguće sprečiti njihov ulazak: uspevaju da prodru kroz vrlo tanke šupljine i male rupice. Međutim, ovom metodom to svakako možemo sprečiti.

Kesten ima miris i aromu koja odbija pauke. Za pojačavanje mirisa preporučujemo da izbušite rupe u plodu. Tako ih možete držati podalje i postaviti kestenje u nekoliko uglova kuće. S ovom metodom ne morate da potrošite ni dinara na kupovinu raznih sredstava protiv insekata.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/I.M.)

 Bonus vide:

00:47
Kako se peče kestenje Izvor: instagram/cookistwow