Ukoliko spadate u one koji bi sve dali za koji minut (ili sat duže) u krevetu, naročito tokom randih dana, onda će vam se verovatno dopasti motorizovani krevet koji je napravljen da može da ide po svim podlogama, pa čak i uz stepenice.

Važne je samo da ležite i dremate dok vas robot nosi na posao. Uostalom, taman možete da odremate "partiju" do posla. Inače, iza ovog izuma stoji jedan kineski stolar Gu Jupeng (39) koji je osmilio čitav koncept u svojoj radionici.

Screenshot 2024-10-23 132654.jpg
Screenshot/Youtube 

Sam je osmislio i softver na računaru, a okvir kreveta sastavio je od recikliranih točkova, žica i baterija iz svojih prethodnih izuma.

Motorizovani krevet je prvo odvezao napolje na pecanje koristeći daljinsko upravljanje, a na snimku koji je osvanuo na mrežama, vidi se da vozi preko neravnog terena, dok je sve vreme ušuškan u krevetu.

Screenshot 2024-10-23 132116.jpg
Printscreen/Youtube 

Ovaj krevet ima i podesiv naslon za glavu, pa čak i ugrađeni šator koji štiti od kiše.

Govoreći za kinesku globalnu televizijsku mrežu, rekao je: "Kada sam bio dete, uvek sam se nerado budio rano za školu. Onda sam pomislio, da barem mogu da idem u školu, a da ne izlazim iz kreveta. Samo sam pokušao da ostvarim ovu želju kad sam to mogao".

"Uglavnom je za zabavu. Ali kako mnogi sugerišu, može se koristiti i za različite prilike, poput spasavanja na moru ili misija borbe protiv poplava", nastavio je Jupeng.

"Samo želim da napravim neka vozila ili mašine sa korisnim funkcijama kako bih zadovoljio potrebe ljudi. Bilo bi sjajno ako bi neki proizvođači mogli masovno da ih proizvode. Ako ne, želeo bih da podelim svoje dizajne na internetu. Možda će to na neki način koristiti ljudima."

Očekivano, komentari nisu izostali, a ljudi su oduševljeno nalazili čak i nove primene ovom krevetu.

"Posebno mi se sviđa model koji sam ide uzbrdo", "Ovo je najbolji način da se ode na posao", "Zaslužuje Oskara koliko je ludo", "Ovo je budućnost", "Znam da je ovo za zabavu, ali zapravo može da pomogne mnogima koji imaju neki problem sa kretanjem, starima", "Bilo bi urnebesno ležati i dremati dok vas vozi po gradu. Ko ne bi voleo da spava dok obavlja stvari"... pisali su ljudi.

(Kurir.rs/Mondo/I.M.)

Bonus video:

00:06
Zgrada Sergeja Trifunovića Izvor: Kurir