Džošua Makartni je istraživač koji na društvenim mrežama neretko deli šta je sve otkrio uz pomoć Google Earth-u. Do sada je obišao mnoga mesta, a dok je nedavno planinario, Džoš je pronašao skriveni ulaz u tajni tunel.

U naslovu, Džoš pominje da nije trebalo da pronađe ovaj tajni tunel. Istraživač u njemu nije mu dozvolio da nastavi svoj pohod bez daljeg istraživanja. Dok se približava rupi, ugledao je stepenište koje se spušta u mračni ponor.

tunel foto tik tok (2).jpg
printscreen/tiktok/joshtheintern 

Bilo je krhotina u podnožju stepenica i jezivog zvižduka, samo u njeogovom dometu sluha. Bilo je prilično jezivo, zaista, ali Džoš je nastavio da se spusti niz stepenice da bi dočekao svoju sudbinu. Možda je najstrašnija stvar tokom ovog videa odsustvo grafita i tragova prethodnih istraživača.

Džoš je putovao kroz dugačak tunel, prolazeći pored nekoliko velikih metalnih vrata. Konačno, prošao je kroz masivna metalna vrata u drugi dugački tunel pre nego što je našao bilo kakav znak da su tamo bili ljudi.

tunel foto tik tok (3).png
printscreen/tiktok/joshtheintern 

Džoš je nastavio da hoda kroz tajni tunel, koji se na kraju razgranao u nekoliko soba. Ništa u tunelu ili odajama nije davalo Džošu bilo kakav nagoveštaj o svrsi podzemne strukture. Kada je duboko ušao u strukturu, pronašao je jednu stvar koju je prepoznao - toalet.

Koja je svrha ovog tajnog tunela?

tunel foto tik tok (4).png
printscreen/tiktok/joshtheintern 


Iako možemo samo da nagađamo o svrsi ovog sistema tajnih podzemnih tunela, zanimljivo je da postoji vrlo malo znakova da su ih drugi istraživači otkrili.

Na kraju tajnog tunela, Džoš je pronašao prve znake prethodnog stanovanja (osim toaleta). Bilo je nekoliko soba i masivna vrata koja su izgledala otvorena. Još jedno stepenište vodilo je gore, koje je vodilo Džoša do druge tačke u šumi od one gde je ušao.

(Kurir.rs/I.M.)