Slušaj vest

Mnogi od nas svoja jutra ne mogu da zamisle bez šoljice jake domaće kafe, a kako da je napravite na tradicionalni turski način objasnila je Turkinja koja živi u Bosni i Hercegovini. 

Naime, trik je u jednom koraku koji će kafi dati lepu penu i bogat ukus. U svom videu na TikToku pokazala je ključan potez koji je potrebno da uradite pre nego što prespete kafu iz džezve u šoljicu. Prvo je potrebno da odmerite šoljicu vode i u hladnu vodu brzo umutite kašičicu kafe, stavite na plotnu ili vatru da se kuva i dalje ne mešate. 

Kada kafa krene da se "diže", kako je devojka pokazala, potrebno je da penu pažljivo pokupite kašičicom i prebacite u šolju, a zatim vratite džezvu na šporet i sačekate da baci još jedan ključ pre nego što je sipate u šolju. Baš u toj prvoj penici je zapravo trik. Takođe je navela da je za postojan ukus ključno da kafu sipate i kuvate u hladnoj vodi jer ćete na taj način produžiti vreme kuvanja kafe i dati još više vremena da pusti svoj pravi ukus. 

Da li ste probali ovaj način? Kako vam se dopada?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: Banana kafa gotova za 1 minut

Banana kafa gotova za 1 min Izvor: TikTok/caffacolombia