DECU JE TUKLA ČIZMAMA I DAVILA POD VODOM: Zaradila novac deleći SAVETE O RODITELJSTVU, pa osuđena za brutalno zlostavljanje svoje

YouTube/COURT TV

Kada je 18. decembra 2023. godine Rubi Frenk, majka šestoro dece iz Jute poznata po savetima o roditeljstvu na Jutjubu, priznala je krivicu po optužbama za zlostavljanje dece svet je ostao u šoku.

Prvobitno suočena sa šest tačaka optužnice za zlostavljanje dece, Frenki je prihvatila nagodbu u kojoj su dve tačke odbačene, preneo je CBS.

Rubi je nakon izricanja presude tvrdila da se kajefoto: Instagram/moms_of_truth

Ova 42-godišnjakinja je ranije priznala krivicu da je šestoro dece držala u nehumanim uslovima, uskraćujući im hranu i zlostavljajući ih na razne načine.I njena bivša poslovna saradnica 54-godišnja Džodi Hildebrand dobila je identičnu kaznu zatvora. Sudija ih je osudio na četiri kazne od jedne do po 15 godina.

Otkrivni detalji porodičnog nasilja

U sporazumu o priznanju krivice otkriveni su dodatni detalji zlostavljanja, pa tako saznajemo da je Frenki mučila svog sina od 22. maja do 30. avgusta, uskraćivala mu hranu, podvrgavala ga fizičkim zadacima, radu na otvorenom bez odgovarajuće količine vode, tokom čega je dete dobilo ozbiljne opekotine od sunca.

Frenki je takođe priznala da je fizički zlostavljala svog sina, koristeći sredstva poput lisica i konopaca, držeći njegovu glavu pod vodom i udarajući ga čizmama. Nanela mu je emocionalnu patnju govoreći mu da su sve to "dela ljubavi", stoji u sporazumu.

Delovali su kao idilična porodicafoto: Instagram/moms_of_truth

Ona je na sličan način priznala da je zlostavljala svoju devetogodišnju ćerku, terajući je da radi napolju, trči bosa po makadamskim putevima i trpi nedostatak hrane i vode. Zbog Frenki, ćerka je bila uverena da je zla i opsednuta.

Do hapšenja doveo sin

Rubi je uhapšena 30. avgusta 2023. godine nakon što je njen 12-godišnji sin pobegao i potražio pomoć od komšija. Dečak i ćerka Frenki pronađeni su mršavi, sa znakovima fizičkog zlostavljanja. Frenki i njezina ko-optuženica, Hildebrant, uhapšene su i optužene za šest kaznenih dela teškog zlostavljanja dece. Hildebrant se složila da neće primati pacijente dok se optužbe ne reše.

Frenkina porodica, poznata po Jutjub kanalu "8 Passengers", suočila se s kritikama zbog kontroverznih roditeljskih saveta. Kanal, aktivan sedam godina, prestao je s radom 2023.

DECU JE TUKLA ČIZMAMA I DAVILA POD VODOM: Zaradila novac deleći SAVETE O RODITELJSTVU, pa osuđena za brutalno zlostavljanje svoje  Youtube

Ovako se pravdala

Tokom suđenja, državni tužilac Jute Erik Klark rekao da je dvoje Frenkine dece, u to vreme uzrasta devet i 11 godina, živelo u "okruženju nalik koncentracionom logoru" i rekao za nju da je bila velika pretnja po zajednicu. "Deci su redovno uskraćivali hranu, vodu, krevete za spavanje i gotovo sve oblike zabave", rekao je Klark. Po izricanju presude, Jutjub influenserka je zaplakala i izvinila se svojoj deci. "Bila sam toliko dezorijentisana da sam verovala da je tamno svetlo, a da je ispravno pogrešno."

"Samu sebe sam uveravala da je ovaj svet zlo mesto, prepuno policajaca koji kontrolišu živote, bolnicama u kojima ljude povređuju, vladinim agencijama koje ispiraju mozak, crkvenim vođama koji lažu i koji izazivaju požude, muževima koji odbijaju da štite i decom kojoj je potrebno zlostavljanje", rekla je ona.

Razvod braka

Frenkin suprug Kevin Frenki podneo je zahtev za razvod, a njene sestre su objavile snimke u kojima su izrazile napore da se povežu s njenom decom koja su bila odvojena. Sestre su takođe izjavile da su bile nesvesne njenih postupaka zlostavljanja.

(Kurir.rs/B92/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

SVE JE POŠLO NAOPAKO, NISAM JELA DVA MESECA! Influenserka Ana Raduloivć otkriva kakvi su joj se MALERA dogodili na 31. rođendan  Kurir telev