"IZGLEDA KAO DEMON PARALIZE SNA": Zlatni čovek koji visi sa plafona na OI hipnotisao planetu, LJUDI U ČUDU GLEDALI AKROBACIJE

OLI SCARFF / AFP / Profimedia

Olimpijske igre u Parizu zatvorene su grandioznom ceremonijom u nedelju uveče, koja je bila ispunjena naučnom fantastikom.

Ceremonija je počela misterioznim, zlatnim međugalaktičkim putnikom koji je lutao sumornim, neplodnim futurističkim pejzažom, sa zadatkom da vaskrsne olimpijski duh. On je bio inspirisan legendarnim zlatnim diskom koji je NASA poslala u svemir 1977. godine.

Sablasni igrači i akrobate – od kojih su neki bili vatrogasni gimnastičari – spustili su se sa krova stadiona Stad de Frans i skočili na džinovske olimpijske prstenove. Artur Kadru koji je oživeo međugalaktičkog putnika osvojio je srca publike na stadionu Stad de Frans.

Pored toga što je lebdeo Zlatni putnik je izveo interpretativni ples oko bine završne ceremonije. Mnogi gledaoci su podelili pomešane reakcije na kreativni element ovog nastupa putem društvenih mreža.

"Demon paralize sna je zanimljiva ideja za zatvaranje Olimpijskih igara", "Da vidimo kuda će otići", "Izgleda u neku ruku jezivo", bili su samo neki od komentara na mrežama nakon ekscentričnih akrobacija.

Sa druge strane brojni korisnici bili su oduševeljni njegovom pojavom.

Ko je međugalaktički putnik?

Prema rečima umetničkih direktora, inspiracija za ovaj performans bila je Zlatna ploča, lansirana u svemir 1977. godine od strane svemirske letelice Vojažer, inspirisala je i naslov Ceremonije i ime lika.

Ovaj zlatni zapis, koji služi kao vremenska kapsula u međuzvezdanom prostoru i u koji su ugrađeni pozdravi ljudske civilizacije, napravljen je u Francuskoj.

"Zlatni putnik" ceremonije bio je okružen hordom plesača koji su takođe sišli sa plafona.

Zajedno su iskopali pet velikih prstenova koji predstavljaju pet kontinenata učesnika.

Anketa

Da li se vama dopada Međugalaktički putnik?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 91 korisnika

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić maše navijačima na aerodromu!  Kurir televizija