DOKTOR U JUTARNJEM PROGRAMU POKAZAO KAKO ŽENI POVEĆAVA GRUDI Prvi put u svetu: "Za samo 15 minuta narasle su s B na C korpu!"

Screenshot/This Morning/youtube

Erin Aleksander iz Velike Britanije prva je na svetu prošla postupak ubrizgavanja implantanta u grudi, kojim ih je povećala s B na C korpu u samo 15 minuta, prenosi Daily Mail.

Njen plastični kirurg Adrian Ričards jedan je od prvih lekara koji nudi navedeni zahvat. Erin ga je obavila pre 13 dana i tvrdi da je već sedeći dan išla u šetnju.

- Prešla sam s male B na C ili D korpu. Definitivno vidim punoću koju nikad pre nisam imala - rekla je u emisiji This Morning.

Screenshot/This Morning/youtube 
Uvećala grudi za 15 minutafoto: Screenshot/This Morning/youtube

Ričards je objasnio kako postupak minimalno invazivne tehnike povećanja grudi funkcioniše. Pacijentima se daje lokalni anestetik, napravi skriveni rez na području pazuha i umetne balon kojim se stvara prostor između prsnog mišića i žlezda. Zatim se uređajem za ubrizgavanje implantanta stvara kanal do dojke i postavi MIA biokompatibilni implantant u obliku dijamanta, prvi koji se može inektirati. Balon se izduva, izvadi i rez se zašije.

Prednosti koje je Ričards naveo su prirodan izgled, manji i skriveni ožiljak, očuvanje tkiva, nema potrebe za opštom anestezijom, minimalna bol, osetljivost dojke koja ostaje ista i brzi oporavak.

Loše strane postupka, dodaje plastični kirurg, uključuju cenu koja je slična onoj za tradicionalno povećanje grudi, iako ih se metodom MIA implantanta može povećati za samo jednu ili dve veličine. Oporavak od tradicionalne verzije operacije može potrajati nekoliko nedelja i ostavlja veće ožiljke. Upravo je pomisao na njih Erin motivisala da isproba novu metodu.

DOKTOR U JUTARNJEM PROGRAMU POKAZAO KAKO ŽENI POVEĆAVA GRUDI Prvi put u svetu: "Za samo 15 minuta narasle su s B na C korpu!"  Youtube

- Nisam htela izgledati neprirodno, ožiljci su mi bili veliki nedostatak. Nisam se osećala proporcionalno i sada imam grudi koje sam oduvek želela - rekla je u emisiji This Morning.

Celi postupak je u njenom slučaju trajao oko 45 minuta. Erin kaže da je bila budna i sve vreme pričala s doktorom. Samo postavljanje implantanta, dodaje, trajalo je 15 minuta.

(Kurir.rs/Jutarnji/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KOLIKO SU OPASNA GAZIRANA PIĆA? Nutricionista: Do 2030. svako drugo dete će biti GOJAZNO! Kisela voda takođe RIZIČNA? EVO I ZAŠTO  Kurir televizija