Kupio zlato za 5.000 evra i zaboravio gde ga je sakrio: Snimak pogledalo 3 miliona ljudi (VIDEO)

Nakon što je Džonas kupio zlatne poluge ukupne vrednosti 5.134 evra, pomislio je: „Pre nego što me neko opljačka, moram da ih dobro sakrijem da budu bezbedne i da niko ne može da ih ukrade." Međutim, vremenom je zaboravio gde se poluge nalaze.

shutterstock/printscreen/tiktok Zlato influenser

„Ljudi, ja sam potpuni idiot“, započeo je priču na TikToku infulenser Džonas. On tvrdi da je kupio pre tri godine zlato, ali je vremenom zaboravio gde ga je sakrio u svom stanu. Video je do sada pregledalo tri miliona ljudi.

Nakon što je Džonas kupio zlatne poluge ukupne vrednosti 5.134 evra, pomislio je: „Pre nego što me neko opljačka, moram da ih dobro sakrijem da budu bezbedne i da niko ne može da ih ukrade."

Međutim, vremenom je zaboravio gde se poluge nalaze. „Nemam više pojma. Tada sam bio ubeđen da niko neće naći skrovište. Ali, nisam uzeo u obzir da se može desiti da i sam zaboravim gde se nalaze", rekao je on u videu.

Pretražio je ceo stan i zaključio da je dalja potraga uzaludna i da će neki budući stanar biti presrećan ako pronađe skrovište. Ali, čini se da nije previše uznemiren zbog gubitka.

Shutterstock  Zlatna poluga

Video je postao viralan i izazvao je lavinu komentara njegovih pratilaca. Jedan od njih je rekao: „Javi mi ako se preseliš... Uzeo bih stan", a drugi ga savetovao: „Pozajmi detektor za metal i iskoristi ga“, dok je treći u šaljivom tonu rekao: „Mogu li da pretražim i zadržim zlato kada ga nađem?“

Cena zlata na novom rekordnom nivou

Pronalaženje zlatne poluge bilo bi finansijski isplativo zato što je cena zlata dostigla nove rekordne nivoe s obzirom na očekivano smanjenje kamatnih stopa u SAD. U ponedeljak (16. septembra) cena jedne unce zlata na Londonskoj berzi porasla je na 2.589,64 dolara, dok je cena u evrima porasla na 2.334,80 evra

promo  Zlatne poluge

Nedavni pad vrednosti američkog dolara takođe je doprineo porastu cena zlata, pošto se zlatom uglavnom trguje u dolarima. Pored toga, centralne banke sve više kupuju zlato da bi popunile nacionalne rezerve, a geopolitičke tenzije poput rata u Gazi i rata u Ukrajini dodatno povećavaju potražnju za plemenitim metalom.

(Kurir.rs/Focus/M.F.)

This browser does not support the video element.

"KINESKI JUAN JE PAPIRNO ZLATO!" Stanić otkrio važnost ruske i kineske valute: Zapadni analitičari GOVORE DA JE PREVIŠE PODCENJENA  Kurir televizija