SVETSKI KARDIOLOG OTKRIO KAKO ZNA KAD NEKO JEDE DOVOLJNO BELI LUK: Ljudi koji ga često jedu nemaju ovo u TELU i to im je spas
Kardiolog dr Stiven Gandri, autor podkasta The Dr. Gundry Podcast, otkrio je kako zna da njegovi pacijenti jedu dovoljno belog luka za koji on kaže da je jedna od najpotcenjenijih namirnica kada je u pitanju zdravlje srca i krvnih sudova.
Beli luk nije samo odličan prebiotik, koji omogućava 'cvetanje' crevnih bakterija odnosno probiotika. Ima i jako antibakterijalno dejstvo, zbog čega oni koji često jedu beli luk imaju manje naslaga na arterijskim zidovima", rekao je dr Gandri.
Dr Gandri zastupa infektivnu teoriju bolesti srca, odnosno teoriju po kojoj određene bakterije, virusi i paraziti izazivaju naslage na zidovima arterija i ugrožavaju njihovo stanje, vodeći do kardiovaskularnih problema.
Ateroskleroza, i bolesti arterija, nastaju upravo zbog tih naslaga a beli luk, kao moćni saveznik organizma u borbi protiv ovakvih "napadača", pomaže našim krvnim sudovima da ostanu čisti.
"Ljudi koji jedu beli luk imaju manje tih naslaga. Imao sam pacijente kojima sam predviđao grozne rezultate angiograma, a kada bismo ga uradili, nisu imali naslage", rekao je on.
Bonus video:
SUTRA U 13.30: Predsednik Vučić sa predsednicom Državnog zbora Slovenije Klakočar Zupančič