PESTO OD SREMUŠA: Sos za testenine koji čisti organizam
Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lovesensa.
Samonikla, divlja biljka sremuš po lekovitosti se upoređuje sa belim lukom, s kojim deli sličan intenzivni miris i ukus. Nazivaju je čistačem krvi, a dobra je i kod tegoba s lišajevima, reumom, kostoboljom. Sveža se može dodati u salate, variva, a evo kako od nje možemo pripremiti pesto za četiri osobe.
Sastojci:
• 2 svežnja divljeg belog luka (sremuša)
• 100 ml maslinovog ulja
• kašika pinjola
• sveže mleveni biber
• 50 do 75 g narendanog parmezana
• so
Priprema:
Operite i naseckajte luk. U tiganju bez masnoće popržite pinjole. Luk, ulje, parmezan i pinjole usitnite štapnim mikserom pa popaprite i posolite.
Pesto poslužite uz testeninu ili krompir.
Sa sajta Lovesensa pročitajte još:
&a href="/
&a href="/
Čeri paradajz punjen pestom od spanaća i suncokreta
&a href="/
Koje jaje je organsko: žumanca pod lupom nutricioniste
&a href="/
&a href="/
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore