Osvežavajući, zdravi pesto sa listovima divljeg belog luka vrlo je ukusan a čisti krv i podmlađuje organizam!

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lovesensa.

Samonikla, divlja biljka sremuš po lekovitosti se upoređuje sa belim lukom, s kojim deli sličan intenzivni miris i ukus. Nazivaju je čistačem krvi, a dobra je i kod tegoba s lišajevima, reumom, kostoboljom. Sveža se može dodati u salate, variva, a evo kako od nje možemo pripremiti pesto za četiri osobe.

Sastojci:
• 2 svežnja divljeg belog luka (sremuša)
• 100 ml maslinovog ulja
• kašika pinjola
• sveže mleveni biber
• 50 do 75 g narendanog parmezana
• so

Priprema:
Operite i naseckajte luk. U tiganju bez masnoće popržite pinjole. Luk, ulje, parmezan i pinjole usitnite štapnim mikserom pa popaprite i posolite.

Pesto poslužite uz testeninu ili krompir.

pesto-od-sremusa-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sa sajta Lovesensa pročitajte još:

&a href="/?utm_source=kurir&utm_medium=web_article&utm_campaign=adria_internal" target="_blank">Pesto sos od bosiljka
&a href="/?utm_source=kurir&utm_medium=web_article&utm_campaign=adria_internal" target="_blank">
Čeri paradajz punjen pestom od spanaća i suncokreta
&a href="/?utm_source=kurir&utm_medium=web_article&utm_campaign=adria_internal" target="_blank">
Koje jaje je organsko: žumanca pod lupom nutricioniste

&a href="/?utm_source=kurir&utm_medium=web_article&utm_campaign=adria_internal" target="_blank">Karfiol, jabuke, brusnica: 10 namirnica bogatih antioksidantima za zdrave bubrege

&a href="/?utm_source=kurir&utm_medium=web_article&utm_campaign=adria_internal" target="_blank">Poslastice koje bude hormon sreće: sa medom, cimetom, kakaom ili anisom