Ukoliko pečurke čuvate na odgovarajući način one mogu da budu sveže i do nedelju dana

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Čuvanje pečuraka razlikuje se dosta od čuvanja drugih namirnica. One su karakteristične po tome što ne podnose veću količinu vlage.

U plastičnim kesama se veoma brzo kvare zbog vode koju same ispuštaju. Ono što bi pomoglo pečurkama da duže ostanu sveže jeste da čuvanje u frižideru u papirnoj kesi.

Cele, neoprane pečurke stavite u papirnu kesu i zatvorite je tako što ćete preklopiti njen otvoreni kraj, a zatim kesu odložite u frižider.

Ovakvo čuvanje pečuraka je dobro jer papirna kesa upija višak vlage ispuštaju i na tako se sprečava da promene boju ili se čak pokvare.

Imajte na umu da nije dovoljno da pečurke samo spustite u fioku frižidera, jer iako one nisu u plastičnoj kesi, za pečurke je to i dalje previše vlažna sredina i veoma brzo će početi da se kvare.

Izbegavajte da ih čuvate blizu druge hrane koja ima jak miris ili ukus, pečurke će ih upiti poput sunđera.

Primetićete da neke vrste pečuraka bolje podnose čuvanje u frižideru od drugih. Da biste izbegli propadanje namirnica trudite se da pečurke kupujete neposredno pred pripremanje. A ukoliko shvatite da kupljene pečurke treba da čuvate duže od nedelju dana ipak se odlučite da ih zamrznete ili osušite.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Korisni saveti za pripremu pečuraka

Kako da spremite sočne krmenadle

3 najjednostavnija sosa za vrhunske specijalitete

Ovo možete da večerate bez griže savesti

Sve blagodeti rogača, omiljenog začina naših baka