Ne očajavajte ako ostanete bez praška za pecivo a već ste počeli s pripremom jela - brzo i lako možete napraviti efikasne zamene

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Počeli ste da pripremate specijalitet koji zahteva prašak za pecivo, a vama nije pri ruci. Nema potrebe da brinete, veoma lako ga možete zameniti.

Soda bikarbona i jogurt

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice jogurta. Kulture u jogurtu reaguju sa sodom bikarbonom i stvaraju gas neophodan za narastanje testa. Ovu zamenu koristite samo u receptima u kojima se nalaze samo suvi sastojci. Ukoliko je potrebno, povećajte količinu suvih sastojaka kako vam testo ne bi bilo previše tečno.

Soda bikarbona i sok limuna

Pomešajte jednaku količinu limunovog soka i sode bikarbone. Kiselina iz limunovog soka reaguje sa sodom bikarbonom, stvarajući isti efekat kao prašak za pecivo. Ipak, vodite računa o količini limuna jer ima jak ukus koji može da se oseti u jelu.

Soda bikarbona i melasa

Pomešajte 1/3 šolje melase i 1/4 kašičice sode bikarbone. S obzirom da je specifičnog ukusa, ova zamena je idealna za specijalitete jačeg ukusa, kao što su peciva s raznim začinima.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

20 neverovatnih namena sode bikarbone

Čime zameniti jaja u receptima

Koja je razlika između praška za pecivo i sode bikarbone?

4 koraka do najboljeg čizkejka

Najčešće greške u pripremi pice