Uz pomoć ovih trikova vaše krofne će biti mekane i ne previše masne

Miris vrućih krofni se širi kuhinjom a vaši ukućani jedva čekaju da gricnu svoje omiljene poslastice. Da bi ugođaj u krofnama bio vrhunski, važno je da one budu mekane i ne previše masne.Zbog toga vam predstavljamo efikasne trikove koji će vam pomoći da ispržite savršene krofne.

-Važno je da svi sastojci budu topli, odnosno na sobnoj temperaturi. Brašno možete zagrejati u rerni na temperaturi od 20 stepeni oko 2 minuta.

- Dodajte smesi kašičicu rakije kako krofne ne bi upile masnoću tokom prženja. Takođe, uvek vodite računa da temperatura ulja bude dovoljno visoka. Ukoliko temperatura spadne, dobićete ne baš privlačne masne krofne.

- Prašak za pecivo će sprečiti preterano stvaranje rupica u krofnama, pa dodajte uobičajenom receptu bar pola kesice.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Bakine krofne

Koje ulje je najzdravije za prženje?

Kako da ispržite savršeno jaje na oko

Za savršeno zdravlje jedite ove namirnice svakodnevno

9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea