FRANCUSKA POSLASTICA: Ovo je najlakši recept za makarunse
Ukoliko vas je oduvek zanimalo kako se pravi čuveni francuski dezert "Makaruns", pronašli smo originalan recept za vas.
Sastojci
- 250 gr šećera u prahu
- 100 gr šećera
- 100 gr mlevenih badema
- 2 kašike kakaa
- 4 belanca
Krem
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 100 ml pavlake za kuvanje
Način pripreme
Belanca ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi. Umutite miskerom pa dodajte malo po malo šećera dok smesa ne očvrsne.
Umešajte mlevene bademe i šećer u prahu. Dodajte kakao i pažljivo pomešajte. Smesu sipajte na pek papir uz pomoć kuvarskog šprica ili kesice za zamrzivač.
Ostavite 1 sat da se suše. Pecite u rerni na 150 stepeni 15 minuta. Otopite čokoladu u pavlaci i ostavite da se ohladi. Punite keks i držite u kutiji.
(Domaćica)
SUTRA SE OTVARA 54,5 KM BRZE SAOBRAĆAJNICE KOJA SPAJA MAČVU I PODRINJE, ŠABAC I LOZNICU Predsednik Vučić: Bez velikih snova nema ni velikih dela