TRADICIJA I MODERAN UKUS NA VASKRŠNJOJ TRPEZI: Evo tri brza a fenomenalna recepta
Obogatite trpezu kolačićima, pogačicama i predjelom koje će osvojiti sve vaše goste i ukućane.
Domaćice već razmišljaju šta će se naći na trpezi i kojim specijalitetima će oduševiti svoje goste i ukućane, ako još niste sigurni šta biste mogli da speremite evo vam ideje.
1. Uskršnje šišarke
Otopite 120 g margarina, 2 kašike šećera, 3 kašike meda i 100 g čokolade za kuvanje otopite, pa dodajte 350 g kornfleksa. Mešajte da se lepo sjedini, a po želji možete dodati i orahe, lešnike, suvo grožđe... Još toplu smesu kašikom sipajte u veće korpice za kolače, prohladite, odozgo stavite jestiva slatka jaja i ostavite u frižider da se dobro stegne.
2. Lepinjice sa kajmakom
Sastojci: 1 kg brašna, kašičica soli i 50 g svežeg kvasca.
Priprema: U brašno dodajte nadošli kvasac i so i zamesite s pola litra mlake vode tako da testo bude srednje meko. Pustite da odstoji (najbolje je da ga premesite dva puta), a potom napravite loptice željene veličine. Premažite žumancetom i poređajte u pleh za pečenje. Zamesite tvrdo prosto testo od brašna i vode, pa oblikujte nekoliko traka, od kojih ćete preko svake lepinjice formirati krst. Ispecite i uživajte u ukusu domaćeg hleba!
3. Punjena jaja sa dva fila
Napravite dva fila: Za nadev sa biberom očistite 6 kuvanih jaja i prepolovite ih po dužini. Izvadite žumanca, izgnječite ih viljuškom i pomešajte sa 2 kašike majoneza, 60 g putera, malo soli i kašikom konjaka. Izmrvite polovinu zrna bibera i umešajte u masu. Krem sipajte u špric sa zvezdastim otvorom, pa napunite jaja. Dekorišite jaja zrnima bibera.
Za fil sa avokadom očistite preostalih 6 jaja i prepolovite ih uzduž. Izvadite žumanca, izdrobite ih viljuškom i pomešajte sa 3 kašike krem sira, kašičicom karija u prahu, 2 kašike musa od avokada, kašikom limunovog soka i kašikom mleka. Krem sipajte u špric i napunite jaja. Ukrasite avokadom.
(Stil)
SUTRA U 13.30: Predsednik Vučić sa predsednicom Državnog zbora Slovenije Klakočar Zupančič