Ostalo vam je mnogo jaja od Vaskrsa, evo kako da ih iskoristite!
Posle Vaskrsa sigurno će vam ostati gomila jaja koje niste pojeli. Evo nekih predloga kako da iskoristite preostala jaja - ako ste ih ofarbali u petak, treba da se pojedu do utorka, srede i to ako ste ih držali u frižideru.
Rotkvica salata s jajima
Potrebno:
2 veze rotkvica
jedan mladi luk
4-5 tvrdo kuvanih jaja
200 ml pavlake kisele, so, biber, začini.
Rotkvice narezati na kolutiće, belanca na kockice, luk na parčiće. Žumanca isitniti i pomešati sa pavlakom i začinima. Može da bude ceo obrok sa prepečenim hlebom, ili dodatak mesu.
Mimoza salata
Potrebno:
150 g šunke,
150 g kačkavalja,
3 jaja,
1 kisela pavlaka,
2 veća barena krompira
150 g majoneza.
Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.
Punjena jaja
Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.
Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunke
Kombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane maslinke
Kombinacija 3: sitno seckani kis. krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.
Kupus salata s jajima
Potrebno:
svež kupus
4 kuvana jaja
150 g jabuka
100 g crnih ili zelenih maslina,
balzamiko sirće, 3 kašike maslinovog ulja, malo kima.
Kupus iseći na što tanje rezance, jaja na kolutove, jabuke na kockice a masline na režnjiće. Od sirćeta, ulja, soli i kima napraviti dresing za salatu i time preliti masu.
(maminsvet)
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega