Evo recepta za zdraviju verziju omiljenog italijanskog specijaliteta

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

I pica može biti zdrav obrok ako se za testo i fil izaberu pravi sastojci. Zbog toga vam predstavljamo jednostavan recept za zdraviju verziju testa za picu. Ovo testo će vam pružiti lep obrok, dosta biljnih vlakana i malo kalorija. Možete ga umesiti, zamrznuti i iskoristiti u roku od mesec dana.

Potrebno je:
3/4 šolje tople vode
7 g suvog kvasca
pola kašičice šećera
130 g brašna od celog zrna žitarica
130 g belog brašna
1,5 kašika maslinovog ulja
kašičica soli

Pomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasac aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena.

Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

8 saveta za pripremu ukusne pice

Kako da napravite mocarela sir

Napravite testo za picu za 10 minuta

Savršen recept za testo za picu i štapiće sa sirom

Originalni bolonjeze sos