Želite sočne krmenadle? Evo kako da ih marinirate

Bez obzira da li planirate da ih pripremite na roštilju, pečete u rerni ili pržite, krmenadle će biti ukusnije ako se pre toga mariniraju.
Predstavljamo vam recept za marinadu koja će omekšati meso i dati mu fantastičnu aromu.

Sastojci
1/2 šolje ulja
1/4 šolje jabukovog sirćeta
1/4 šolje vinjaka
2 kašike mlevenog kima
1 kašika meda
1 kašika crnog mlevenog bibera

Priprema:

U činiji izmešati sve sastojke. Umakati krmenadlu jednu po jednu u marinadu i slagati u veću posudu jednu preko druge. Na kraju preliti preostalom marinadom i ostaviti da stoji do pečenja.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

8 pravila za dobar roštilj

Marinada za piletinu ili govedinu

6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Aromatični krompir iz rerne

I ove namirnice možete spremiti na roštilju