Ako se pripremi na pravi način, piletina može biti ukusnija, sočnija i mekša

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Grilovana pileća prsa su brz i lak obrok. Savršen je izbor kada nemate mnogo vremena za pripremu hrane, a opet želite nešto pikantno.

Poslužite se ovim trikom, kako vaša pileća prsa ne bi bila suva.

1. Isecite file na jednake šnicle, debljine 1-1,5 centimetar. Lagano izlupajte samo sa jedne strane.

2. Napravite sos od limunove kore i maslinovog ulja, dodajte beli luk i svež začin. Sipajte sos u plastičnu kesu, mogu i one za zamrzivač.

3. Ubacite piletinu u kesu sa sosom i sačekajte da odstoji par minuta.

4. Pripremite piletinu na grilu ili u tiganju. Vodite računa, fileu ne treba duže od 2-3 minuta, sa obe strane, da se pripremi.

File će biti mekan i sočan. Uz njega je dovoljno poslužiti salatu.

Za pola kilograma piletine biće vam potrebno:
6 kašika maslinovog ulja
4 čena belog luka, usitnjenog
kašičica majčine dušice
pola kašičice origana
kašičica soli
pola kašičice bibera
1 1/2 kašičica narendane limunove kore

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da napravite savršen krompir pire (VIDEO)

Jednostavni trikovi za sočno pečeno pile

Kako pravilno da isečete pečeno pile (VIDEO)

Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Sočni bataci iz rerne