Krompir očistite i prepolovite, pa svaki uvaljajte najpre u papriku a potom u susam. Ređajte u pleh

Vrhunski recept po kome će i početnici u kuhinji lako spremiti sjajan specijalitet!

Sastojci:
1 kg belog krompira
150 g susama
2 kašike tucane paprike
1 dl ulja
125 g margarina

Priprema:
Krompir očistite i prepolovite, pa svaki uvaljajte najpre u papriku a potom u susam. Ređajte u pleh položen na sečenu stranu. Preko krompira narendajte margarin i stavite u umereno zagrejanu rernu da se ispeče. Kad omekša, izvadite iz rerne i služite uz neku salatu ili, ako nije post, s mladim sirom.

Tekst: Milja Lukić

Sa sajta Lisa pročitajte još:

Štedljivi recepti: Slani mafini od starog hleba, slanine i pavlake

Pica: Osnovni recept za dizano testo

Brzi i jeftini recepti: Pikantni francuski krompir u rerni

Marinirana piletina sa roštilja

Jednostavno i lako: Musaka od krompira i spanaća