KAPUĆINO TORTA: Poslastica za sve Italijanke u duši
Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa
Sastojci:
Za biskvit:
• 6 jaja
• 150 g šećera• 150 g brašna• 30 g gustina• 2 kašičice praška za pecivo
Za krem :
• kesica kapučino praha (12,5 g)• kesica želatina• 1 dl likera od jaja• 5 dl pavlake• 80 g šećera
Za ukrašavanje:
• 3,5 dl pavlake
• kesica vanilin-šećera
• 1 dl likera od jaja• kakao prah
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.
Sa sajta LISA pročitajte još:
Tri recepta za kolač s kafom
Recept bez greške: laka torta od badema
Italijanska torta s kafom
Tri dobre čokoladne torte
Tri recepta za vazdušaste rolate
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)