Drage dame, pravi je trenutak da vi i vaši najdraži krenete na romantično putovanje u italijansku gastronomiju...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa

Sastojci:

Za biskvit:

• 6 jaja
• 150 g šećera• 150 g brašna• 30 g gustina• 2 kašičice praška za pecivo

Za krem :

• kesica kapučino praha (12,5 g)• kesica želatina• 1 dl likera od jaja• 5 dl pavlake• 80 g šećera

Za ukrašavanje:

• 3,5 dl pavlake
• kesica vanilin-šećera
• 1 dl likera od jaja• kakao prah

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.

Sa sajta LISA pročitajte još:

Tri recepta za kolač s kafom

Recept bez greške: laka torta od badema

Italijanska torta s kafom

Tri dobre čokoladne torte

Tri recepta za vazdušaste rolate