Evo nekoliko trikova kako da izvučete najviše soka iz limuna, kako da sačuvate preostalu polovinu limuna ili koru

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

U brojnim receptima se koristi kora ili sok od limuna. Evo nekoliko saveta da od ovog osvežavajućeg voća izvučete maksimum.

Da bi vam limun bio što sočniji, držite ga pre nego što ga iscedite, desetak sekundi u toploj vodi. Tako ćete dobiti dvostruko više soka.

Dešava se često da se limun osuši. Zato, da bi što duže ostao svež najbolje je držati ga celog u tegli hladne vode. Ako želite da ga sačuvate na duže vreme, onda vodu iz tegle treba menjati dva puta nedeljno. Na ovaj način će i brže dozreti i biti mnogo sočniji.

I limunovu koru možete sačuvati. Prvo je treba osušiti na vazduhu, pošto ste je prethodno izrendali. Kada vam zatreba samo potopite u vodu, pa će povratiti svoju svežinu, elastičnost i aromu.Kada ste već rasekli limun, a nisu vam potrebne vam obe polovine, onaj deo koji vam ne treba stavite u šolju u kojoj ima šećera u prahu, ili u čašu u kojoj do polovine sipana voda, sa presečenom stranom limuna nadole.
limun-limunada.jpg
Shutterstock 


SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Limun, najbolji saveznik u mršavljenju

Sve blagodeti kombinacije meda i limuna

Limun i maslinovo ulje protiv peruti

Dijetalno piće: Pravi se 5 minuta, pije 5 dana, gubi se 3 kg

8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)